in

Italia, bătrână înșelată prin ”escrocheria accidentul”: 1,5 milioane de euro în bijuterii, lingouri de aur și bani

Italia, bătrână înșelată prin ”escrocheria accidentul”: un milion și jumătate de euro în bijuterii, lingouri de aur și bani. O femeie în vârstă de 86 de ani a fost păcălită cu un apel telefonic: „Fiul dvs. a provocat un accident, dacă nu plătiți va fi arestat”. Au fost furate bijuterii și bani în valoare de 1,5 milioane de euro, scrie milano.corriere.it.
>>> A furat bijuteriile bătrânei pe care a asistat-o: ce pedeapsă a primit o româncă

Italia, bătrână înșelată prin ”escrocheria accidentul”

Între orele 11.00 și 15.00, la 10 ianuarie, doamna Vittoria Caproni a primit, de fapt, un apel pe telefonul fix din casa sa din Via Durini de la un bărbat, care se califica drept avocat, care o informa despre un grav accident de mașină provocat de fiul său, care urma să fie arestat dacă mama sa nu-i făcea rost foarte repede de 12 500 de euro în numerar.

Victima este Vittoria Caproni, în vârstă de 86 de ani, moștenitoarea averii antreprenoriale a unui inginer și pionier al industriei aeronautice la începutul celor două războaie. A pierdut bani și bijuterii în valoare de până la un milion și jumătate de euro.
Citește și: Turistă furioasă: 20 de euro pentru o cafea și apă într-un bar la lacul Como. ”Ca și cum am fi în Capri”

Pentru a o impresiona mai mult pe bătrână, interlocutorul îi transmisese un presupus mareșal, care i-a reamintit brusc aceeași urgență, temându-se de consecințe altfel foarte grave pentru fiul ei, și care anticipase sosirea la domiciliul ei a unei terțe persoane pentru a lua în primire banii sau obiectele de valoare.

Și, într-adevăr, la domiciliul femeii se prezentase imediat un tânăr, care o determinase pe aceasta să golească cele trei seifuri de acasă și să-i predea o valiză plină cu toate lingourile de aur, bijuteriile și banii lichizi din casă, în valoare totală de exact 1,5 milioane de euro.

Camerele de luat vederi ale clădirii arată doi tineri în apropiere: unul dintre ei este cel care intră apoi înăuntru, celălalt rămâne afară și pare să acționeze ca „paznic”. Anchetatorii nu au nimic mai mult, cu excepția, bineînțeles, a numărului telefonului mobil de pe care a pornit apelul către doamna Caproni, care este la fel de inutil, fiind înregistrat fals.
>>> „Nepotul tău are necazuri, are nevoie de bani!”, bătrână înșelată de 40.000 de euro de un român și un napolitan

Cum au fost prinși o parte dintre escroci

Primul indiciu al anchetatorilor a fost că, în timp ce autorul material al escrocheriei intra în apartamentul lui Caproni, un alt telefon (cel al „observatorului” său de sub casă) vorbea cu „centralista” care, la rândul său, o teroriza și o păcălea pe femeia din Forcella, semn că această a doua persoană prezentă în via Durini primea indicații în direct de la „centralista” pentru a fi transferate autorului material care intrase în casă.

A doua descoperire a fost că acest telefon mobil se mutase la scurt timp după aceea la Gara Centrală. Așadar, o altă căutare amănunțită, de data aceasta a camerelor de supraveghere de la gară, permite să se verifice faptul că ambii bărbați imortalizați în fața străzii Durini au plecat apoi să ia un tren spre Napoli.

De asemenea, se poate observa că telefonul mobil al „postului” l-a contactat între timp pe cel al „centralistului”. Telefoanele lor respective par să se fi întâlnit la jumătatea drumului, la Roma, în Gara Termini. Se poate deci deduce că „centralistul” din Napoli, care se afla într-un tren spre Roma, a dorit să se întâlnească cu complicii săi care coborau din Milano într-un alt tren spre Napoli.

Pasul decisiv

Lista pasagerilor trenurilor Napoli-Roma din acea după-amiază indică telefonul mobil al „centralistului” asociat cu rezervarea biletului făcută de o femeie care, cu acea ocazie, cumpărase un bilet și pentru o altă femeie.

Acesta este pasul decisiv, pentru că ambele – ca prin întâmplare – au fost condamnate pentru complicitate la înșelăciune împotriva persoanelor în vârstă. S-a reconstituit că „centralista” se urcase în trenul complicilor la Roma și că toți împreună s-au întors la Napoli-Afragola, gara de mare viteză unde camerele de luat vederi arată cum grupul (care, între timp, îi încredințase uneia dintre cele două femei valiza cu prada) ia un taxi până la apartamentul uneia dintre cele două femei

Confirmarea că este vorba de un grup de „transferați” de escroci este că unul dintre cei doi bărbați, identificat prin încrucișarea lucrărilor de pe printuri, are blugi cu o ruptură pe piciorul drept: exact ca autorul material al escrocheriei filmat de camerele de luat vederi din clădirea din via Durini.

Faptul că bunurile furate nu au fost găsite la percheziția efectuată deja în februarie în apartamentul femeii de pe bilet sugerează relații cu un mediu infracțional mai structurat, care a îngrădit bunurile de valoare și poate că îi ascunde și pe maeștri. Și, cu siguranță, lipsește încă cel puțin un al cincilea om: „paznicul”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
la Roma se desfășoară campania ”Cu România în inimă”

Îndemnul unui italian pentru români: „Fiți mândri de apartenența la Biserica Ortodoxă”

incendiat mașina iubitei hărțuit

A incendiat mașina iubitei, după ce a hărțuit-o timp de un an, român arestat la Treviso