in

Italia, cei cu venit anual sub 50.000 de euro vor primi bani pentru vacanță: 150 de euro de persoană până la 500 de euro pentru o familie cu copii

În așteptarea unui decret al Guvernului de la Roma care să lămurească modalitatea în care turismul poate să își repornească motoarele, ministrul italian al turismului, Dario Franceschini anunță pentru italieni, “Vacanze italiane”, vacanțe în Italia, mai ales că o prezența semnificativă a turiștilor străini este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care transportul aerian este încă oprit.

Într-un interviu pentru cotidianul Corriere della Sera, Franceschini anunță că Guvernul se pregătește să aloce circa 2 miliarde de euro pentru relansarea turismului. Prioritatea este încurajarea italienilor să-și petreacă vacanța în Italia.

Ca urmare, persoanele care au un venit anual sub 50.000 de euro vor primi bani pentru a merge în vacanță. Potrivit ministrului turismului, măsura “Tax Credit Vacanze” prevede alocarea de la 150 de euro de persoană până la 500 de euro pentru o familie cu copii, bani care trebuie cheltuiți până la sfârșitul anului.

Guvernul de la Roma, încurajează așadar italienii să-și petreacă vacanța în țară: la mare, la munte sau în cele peste 24.000 de structuri în agroturism care fac din Italia leader mondial al turismului rural, anunță agenția de presă Ansa. 

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Monica, croitoreasă în Italia, lăudată de primarul Romei: ”Un frumos exemplu de solidaritate, care ne face mândri”

Situație alarmantă în Italia: apelurile victimelor violenţei domestice şi ale hărţuirii au crescut cu 73%