in

Italia, condamnat pe viață după ce și-a ucis iubita de 17 ani: a lovit-o cu un bolovan în față, apoi i-a dat foc, urmărind-o cum arde de vie

Italia, condamnat pe viață după ce și-a ucis iubita de 17 ani. Tânărul de 21 de ani din Caccamo, zona Palermo, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea brutală a fetei în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 2020. Morreale era deja în închisoare de doi ani.

A lăsat-o inconștientă lovind-o în față cu o piatră, i-a dat foc, urmărind-o cum arde de vie timp de cinci minute interminabile, a încărcat cadavrul în mașină și a plecat să scape de el, împingându-l într-o râpă. Apoi a condus până acasă și s-a culcat, scrie Corriere della Sera.

Dramă la Cosenza: și-a împușcat fosta parteneră cu șase focuri de armă, apoi s-a sinucis. Au lăsat în urmă o fetiță de doi ani

Italia, condamnat pe viață după ce și-a ucis iubita de 17 ani

O „determinare criminală”, așa a scris judecătorul care a dispus reținerea sa, care i-a determinat pe judecătorii Curții de Apel din Palermo să-l condamne pe Pietro Morreale, 21 de ani, din Caccamo, un oraș din provincia Palermo, la închisoare pe viață pentru uciderea iubitei sale, Roberta Siragusa, ucisă cu brutalitate când avea doar 17 ani, în noaptea dintre 23 și 24 ianuarie 2020.

La citirea verdictului, la care au asistat părinții, bunica și fratele, care erau reclamanți în proces, și prietenii fetei, pârâtul a preferat să nu fie prezent. El a așteptat în închisoare, unde a fost deținut timp de doi ani. Periculos, capabil să repete gesturi violente și gata să inducă în eroare ancheta, spun magistrații care, la câteva zile după crimă, au dispus arestarea sa.

Criminalul neagă toate acuzațiile

Morreale a negat întotdeauna că ar fi ucis-o pe Roberta, spunând o poveste considerată imediat de anchetatori ca fiind absolut fantezistă. După o ceartă”, a spus el, „fata și-ar fi dat foc cu benzină pe care el o ținea în mașină și s-ar fi aruncat într-o pantă din zona rurală din Caccamo.

Minciuni, susțin procurorii și avocații reclamanților. În noaptea crimei, inculpatul și prietena sa avuseseră o nouă ceartă, provocată probabil de gelozia bolnavă a băiatului care nu era străin de gesturi violente față de Roberta.

Cuplul își petrecuse seara acasă la un prieten, apoi plecase cu mașina. O cameră de luat vederi, amplasată în fața unui bar, a filmat mașina în apropierea terenului de fotbal. Înregistrarea video, care a fost prezentată în instanță în timpul audierii probelor în fața familiei victimei, nu lasă nicio îndoială: se vede o flacără bruscă și corpul Robertei este în flăcări.

Pietro ar fi asistat la scenă de la mică distanță, în mașina sa.

Pentru Procuratură, aceasta este dovada decisivă, și pentru că în apropierea terenului de fotbal au fost găsite cheile de la casa fetei și urme de ardere, iar în mașină au fost găsite urme de sânge ale acesteia.

Potrivit procuraturii, așadar, tânărul de 21 de ani, după ce s-a certat cu Roberta, care probabil voia să îl părăsească, a bătut-o cu o piatră – numeroase răni au fost găsite pe corp – lăsând-o inconștientă, apoi a aruncat pe ea lichid inflamabil, pe care l-a păstrat în mașină, și a ars-o de vie.

Înainte de a o urca în mașină, trăgând-o de picioare, ar fi discutat cu un prieten, stabilind o întâlnire pentru a se juca PlayStation a doua zi. Apoi se debarasa de cadavru și se ducea la culcare.

Trezit de părinții victimei, care erau îngrijorați pentru că aceasta nu se întorsese acasă, el a trimis o serie de mesaje pe telefonul mobil al Robertei, pretinzând că este alarmat, pentru a înlătura responsabilitatea pentru crimă.

A avut și complici?

În dimineața de după crimă, Pietro, însoțit de tatăl său, a fost cel care s-a dus la carabinieri și i-a dus la locul unde aruncase cadavrul, spunând povestea improbabilă a sinuciderii. Una dintre multele minciuni spuse de băiat, care s-a contrazis de mai multe ori.

Condamnarea lui Morreale la închisoare pe viață nu închide, însă, cazul: pentru avocații familiei Robertei, băiatul ar fi avut complici. Acest lucru ar fi dovedit de confuzia inițială în găsirea, sub escorta carabinierilor, a locului unde se afla cadavrul. ‘Ca și cum nu el ar fi fost cel care l-a dus acolo’, spun avocații.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]
fetita violata italia

Italia: Bărbat de 36 de ani, arestat după ce și-a violat fetița de 13 ani aproape un an. ”Tatăl meu se comportă ca și cum ar fi logodnicul meu”

În ce situații pot apela românii din diaspora la consultații medicale la distanță, în clinica online MedLive?