in

Italia, crește violența împotriva femeilor: 125 au fost ucise în ultimul an, peste 15.000 de sesizări de hărțuire

Italia, crește violența împotriva femeilor: 125 au fost ucise în ultimul an, peste 15.000 de sesizări de hărțuire.

În Italia, în ultimul an, o femeie a fost ucisă la fiecare trei zile. Așa reiese din dosarul anual al Ministerului de Interne italian, care notează că, între 1 august 2021 și 31 iulie 2022, 125 de femei au fost ucise în Peninsulă, în creștere față de ancheta precedentă, scrie corriere.it.

În aceeași perioadă de timp, au fost înregistrate și 15.817 sesizări de hărțuire, precum și 3.100 de avertismente din partea comisarului de poliție și 361 de îndepărtări pentru aceeași infracțiune.

Citește și: Italia, coșmarul unei românce: ostatecă într-un coteț de găini, bătută, violată și drogată timp de o săptămână

Italia, crește violența împotriva femeilor

Cifre care arată cât de adânc înrădăcinat este încă flagelul violenței de gen în țara noastră, dar care, în același timp, nu pot, prin însăși natura lor, să spună întreaga poveste: violența raportată este întotdeauna și numai vârful icebergului.

În Italia, potrivit ISTAT, „cota femeilor care nu vorbesc cu nimeni despre violențele suferite este ridicată”: „ratele de denunțare”, continuă institutul de statistică, „privesc 12,2% din violențele partenerului și 6% din violențele non-partenere”.

Un alt fapt decisiv reiese din dosarul anual al Viminale: 108 victime din 125 au fost ucise „într-un mediu familial sau afectiv”. Și, prin urmare, de frați, tați, unchi, dar mai ales de un partener sau de un fost partener.

Nu mai puțin de 68 de femei au fost ucise de un bărbat cu care aveau sau avuseseră în trecut o relație. Ambele cifre sunt în continuitate cu sondajele anterioare, cu mici fluctuații, și arată că sămânța violenței se ascunde într-o problemă culturală pe care Italia nu a fost încă capabilă să o rezolve.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, cafeaua din ce în ce mai amară: prețurile la bar continuă să crească

Italia, a dat cu tirul peste autobuzele cu migranți, șoferul român a murit, 15 răniți