in

Italia devine țara femeilor ucise de iubiții lor, ultima saptămână a fost cruntă. ”Un masacru ce trebuie oprit”

Femei ucise de iubiții lor. Un măcel al femeilor, din partea unor bărbați care au avut cu ele o relație afectivă, care nu se oprește și care în 2016 a înregistrat uciderea unei femei la fiecare trei zile: numărul victimelor în 2016 oscilează, în funcție de surse, de la 110 la 120. Și potrivit datelor oficiale în primele cinci luni ale lui 2017 au existat cel puțin 29 de cazuri.

Număr tot mare, în ciuda creșterii denunțurilor pentru acte persecutorii sau rele tratamente.


Ultima saptămână a fost cruntă.

  • Joi 13 iulie la Bari a fost ucisă Donata De Bello, de 48 de ani, de către partenerul ei, pe timpul unei discuții.
  • La Dragoni, în provincia Casertano, a fost ucisă Maria Tino, de 49 de ani. Partenerul ei de viață, Massimo Bianchi, de 61 de ani, a împușcat-o pe stradă: femeia supraviețuise cu numai un an în urmă la 25 de lovituri de cuțit din partea fostului soț.
  • În 14 iulie, la Montepulciano (Siena), un muncitor italian de 56 de ani și-a ucis fosta iubită, o româncă de 42 de ani, prin înjunghiere, în timp ce era în casa a două bătrâne pe care le îngrijea.
  • La Roma un bărbat de 79 de ani, Luigi Biasini, și-a luat viața aruncându-se de la etajul cinci după ce și-a ucis soția de 81 de ani, Mirella Fiaccarini, cu o pungă din plastic așezată pe cap. Ambii erau bolnavi.
  • La Cagliari un tânăr de 25 de ani, Riccardo Madau, și-a bătut iubita la finalul unei discuții și, crezând că e moartă, s-a aruncat de pe un pod. Tânăra, Manuela Picci, de 26 de ani însă era încă vie și a fost internată la spital, în comă indusă.

 Un ”masacru ce trebuie oprit”, solicită cu vocea ridicată fostul ministru Mara Carfagna și multe asociații active în domeniul asistenței femeilor, de la Telefono Rosa la ActionAid: în ultimii zece ani femeile ucise în Italia au fost 1.740, dintre care 1.251 (71,9%) în familie.

Potrivit unei analize a asociației SOStalking, în 32,5% dintre omuciderile de femei din ultimii zece ani a fost utilizată o armă albă, în 30,1% dintre cazuri victimelor li s-a dat foc.

Și apoi e sinuciderea ucigașului: în 31,3% dintre uciderile de femei criminalul și-a luat apoi viața, în 9% a încercat dar nu a reușit.

Citește și:

Taranto, româncă de 46 de ani, omorâtă în bătaie de concubin, a surprins-o cu amantul. ”I-am dat doar două palme”

Îngrijitoare română găsită moartă la Milano, misterul se adâncește: crimă sau sinucidere?

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Firmă italiană caută șoferi profesioniști, categoria E, cu experiență

Dramă națională: peste 200.000 de români au părăsit țara în 2016, pierderi de miliarde de euro pentru România