in

Italia, facturile la gaz scad cu 12,9 la sută, energia electrică nu se schimbă

Știri Italia: Facturile la gaz scad în sfârșit: noile tarife anunțate prevăd o scădere de 12,9% față de cele în vigoare în trimestrul al treilea din 2022. Acesta este tariful valabil pentru piața protejată doar pentru luna octombrie.
Noua metodă de calcul introdusă de Autoritatea de reglementare pentru energie, rețele și mediu, introdusă pentru trimestrul al patrulea al acestui an, prevede o tarifare lunară în loc de trimestrială, scrie corriere.it.

Italia, o bătrână de 82 de ani prinsă că a furat pâine și mortadella: ”Nu le spuneți nepoților mei!”. Ce a făcut directorul magazinului

Italia, facturile la gaz scad

Metoda de calcul este bazată pe prețurile reale ale gazului pe piața italiană Psv din octombrie, deci pe costul real al materiei prime și nu pe estimările de costuri bazate pe evoluția contractelor futures de pe piața europeană Ttf, metodă care a fost luată ca referință până în trimestrul al treilea al anului 2022 pentru gaz și care se aplică în continuare pentru electricitate.

Scăderea de 12,9% este calculată la un preț mediu al gazului pe Psv de 78,05 euro, ceea ce se traduce printr-un „Cmem” (componentă formată din costul materiei prime și al activităților conexe) de 83,5 cenți pe metru cub și, prin urmare, un preț total de 107,64 cenți pe metru cub, față de 123 în perioada iulie-septembrie.

Scăderea este, așadar, mai mare decât prognoza făcută de Staffetta și citată de corriere.it, deoarece Arera a folosit ca sursă sondajul Psv privind prețurile realizat de Icis, în timp ce Staffetta a folosit sondajele Alba Soluzioni.

Energia electrică nu se schimbă

Lumina, pentru care metoda de actualizare nu s-a schimbat, a crescut cu 59% în al patrulea trimestru din 2022. Potrivit președintelui „Nomisma energia”, Davide Tabarelli, „dispozițiile privind gazele naturale ar putea, teoretic, să fie aplicate și la electricitate . Dacă am fi făcut acest lucru pentru electricitate, am fi avut deja facturi mai mici, în schimb trebuie să așteptăm până în ianuarie și să sperăm că prețurile vor fi mereu scăzute”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
copii retele socializare

Medicii italieni atrag atenția asupra folosirii rețelelor de socializare de către copii: risc de depresie și tulburări de alimentație

Jaf la Milano: O româncă însărcinată a bătut un bijutier, pentru a-i fura un lingou de jumătate de kilogram de aur