in

În Italia, în fiecare zi, un pieton moare lovit de o mașină: Roma pe primul loc

În fiecare zi un pieton moare lovit de o mașină

De la începutul anului în Italia, în fiecare zi un pieton moare lovit de o mașină: 135 de pietoni au murit pe drumurile italiene în primele patru luni ale anului 2023. Față de 111 anul trecut, este extrem de mult: relatează Observatorul Pietonal al Asaps, Asociația de susținători ai Polstrada. O dâră lungă de sânge în orice caz parțială, pentru că nu ține cont de răniții grav care foarte des mor în spitale chiar și după luni de zile. De fapt, Istat ia în considerare doar decesele în primele treizeci de zile dup[ accident, scrie blitzquotidiano.it.

>>> Accident mortal la Ginosa: românul de 30 de ani nu avea permis, mașina era fără asigurare

În fiecare zi un pieton moare lovit de o mașină

În primele patru luni ale anului 2021, cele mai recente date Aci-Istat, 124 de pietoni au murit, dar – amintește Asaps – „eram într-o perioadă de restricții de mobilitate din cauza pandemiei”. În 2022, datele Observatorului Asaps, s-au înregistrat 111 decese în rândul celor mai vulnerabili utilizatori, un număr semnificativ mai mic decât astăzi, demonstrând că situația se înrăutățește. În 2019, cu traficul încă nerestricționat, 192 de pietoni au fost uciși pe șosele în primul trimestru.Mulți pietoni au fost năvăliți pe trecerile de pietoni din centrele urbane, în ciuda faptului că permisul de conducere va pierde opt puncte în cazul neacordării. calea conducătorilor de vehicule. Unii au fost chiar secerați pe trotuare.

>>> A intrat cu Tirul în direcția greșită într-un pasaj subteran la Verona: accident cu 2 mașini

Regiunile cu cei mai mulți pietoni uciși de mașini

În Lazio a fost un adevărat masacru, cu 30 de morți, dintre care 16 la Roma: regiune urmată de Emilia-Romagna cu 16 victime, Lombardia cu 15 și Campania cu 13. Împărțit pe lună, au fost 51 de morți în ianuarie, 36 în februarie, 31 în martie și 17 în aprilie, care au avut o tendință mai bună decât în ​​ultimele trei luni. În total, 92 de bărbați și 43 de femei au murit. Din raportul Asaps, cei mai în vârstă sunt cei mai lipsiți de apărare (până la 60 de pietoni aveau peste 65 de ani), șapte aveau în schimb sub 18 ani.

>>> Ciocnire frontală la Esine, o româncă de 52 de ani și-a pierdut viața. Daniela locuia în provincia Bergamo

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Român găsit locuința stare critică

Italia, român de 27 de ani găsit în locuința sa într-o stare critică: corpul plin de fracturi și arsuri puternice

sarbatoare românească la Volpiano

VOLPIANO – Sărbătoare românească în Piazza Madonna delle Grazie. „Trebuie să devină o tradiție”