in

Italia intră aproape complet în ”zona galbenă”, iată în ce constă relaxarea parțială a restricțiilor

Italia intră aproape complet, de luni, în „zona galbenă”. Cinci regiuni rămân în zona portocalie, însă nu se va putea trece în continuare dintr-o regiune în alta, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat că în zona portocalie rămân regiunile Puglia, Sardinia , Sicilia, Umbria și provincia autonomă Bolzano. Toate celelalte regiuni și provincii autonome ajung în zona galbenă. Rămâne însă în vigoare interdicția de a trece dintr-o regiune în alta.

„Rata de transmitere a contagiunii a scăzut la 0,84. Este un rezultat încurajator al comportamentului corect al oamenilor și al măsurilor de Crăciun care au funcționat. Numeroase regiuni vor reveni în zona galbenă. Aceasta este o veste bună, dar este fundamental să păstrați atenția sporită. Provocarea virusului este încă foarte complexă”, a scris Speranza pe Facebook.

Conform La Stampa, restaurantele, barurile și alte locuri publice pot rămâne deschise în intervalul orar 5.00 – 18.00, iar la mese pot sta maxim patru persoane. Takeaway-ul este permis până la 22:00, cu excepția barurilor, pentru care se termină la 18:00, regulă menită să evite adunările în exterior. La fel ca în zonele portocalii și roșii, nu există restricții privind livrările la domiciliu.

Trecerea în zona galbenă înseamnă că muzeele pot fi redeschise, de luni până vineri. Sălile de sport și piscinele rămân închise, iar spectacole live sunt interzise. De asemenea, după ora 22.00 nu se va putea ieși din case. Predarea în grădinițe, școlile elementare și gimnaziale se face în prezență, în timp ce pentru licee decide fiecare regiune.

De asemenea, președinții regiunilor insistă asupra redeschiderii stațiunilor de schi din 15 februarie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tâlhărie incredibilă la Verona, doi italieni s-au prefăcut că vor Bitcoin de la un român. La întâlnire, l-au bătut și l-au jefuit

Accident la Milano, o mașină cu două tinere românce la bord s-a ciocnit cu un autobuz, semafor doborât