in

Italia, mamă de 29 de ani, lovită cu pumnul în fața copiilor și în indiferența totală a trecătorilor. ”Purtarea vălului nu este o crimă”

ItaliaO mamă de 29 de ani a fost lovită cu pumnul în Marghera, în fața copiilor ei, pentru că purta niqab, vălul care acoperă în totalitate corpul, inclusiv fața

„Nu pot să dorm pentru că de îndată ce închid ochii retrăiesc atacul. Capul și urechea încă mă dor. Dar asta e cel mai puțin important, medicul mi-a dat niște picături care mă fac să mă simt mai bine. Problema este că acum mi-e frică să ies din casă, iar în familie nu mai pot vorbi despre nimic altceva”, a povestit femeia pentru corrieredelveneto.it.

Citiți și: Descoperire tragică la Velletri: român găsit mort în apartamentul său, și-a tăiat gâtul cu flexul

Italia, mamă de 29 de ani, lovită cu pumnul în fața copiilor

Sanuara Sarder este o mamă de origine bengaleză în vârstă de 29 de ani, care locuiește în Mestre de 13 ani și care, atunci când iese în oraș, poartă niqab, vălul care îi acoperă complet corpul, inclusiv fața, lăsându-i doar ochii descoperiți.

Pe 8 decembrie, în jurul prânzului, s-a prezentat la stația de carabinieri din Via Miranese și a prezentat raportul medical de la camera de urgență care o tratase cu o zi înainte pentru bătaia pe care o primise în Marghera. „Fusesem în vizită la cumnata mea”, spune ea.

„Când am ieșit, m-am oprit o clipă în ușă cu copiii ca să aștept să se întoarcă soțul și tatăl meu. Și acolo mi-am dat seama că două italience de vreo patruzeci de ani se uitau la mine, râdeau și spuneau cu voce tare: „Dar unde se duce ea, mascată ca o fantomă? Oameni ca ea nu ar trebui să fie în Italia”. Poate că au crezut că nu le înțeleg limba”.

Sanuara, care a urmat cursurile institutului tehnic Zuccante din Mestre, înțelege perfect limba italiană. „Cu cât ascultam mai mult insultele, cu atât mă enervam mai tare. Dar am tăcut, și pentru că aveam copii. Când a sosit tatăl meu, i-am spus totul și a vrut să mă apere, dar este încă fragil din cauza unei căzături în care și-a rupt piciorul”.

Una dintre femei s-a apropiat de ea. ”Nu am mișcat un deget, iar ea m-a lovit în picior, făcându-mă să cad la pământ”. „Nici măcar nu mă puteam mișca de frică”, mai spune raportul, „și deodată doamna a profitat de poziția în care mă aflam și m-a lovit din nou violent cu un pumn în ureche. Apoi mi-a rupt voalul în bucăți și l-a pus în buzunar”.

Indiferența trecătorilor

Femeia a mai declarat că nimeni nu a ajutat-o. „Ceea ce mă doare este că oamenii care treceau pe acolo nu au făcut nimic pentru a mă ajuta pe mine și pe tatăl meu. Dimpotrivă, portarul clădirii a plecat cu femeia care mă atacase, spunându-i că din vina vălului se întâmplase totul.

Între timp, tânăra mamă este în stare de șoc și spune că nu a avut curajul, în timpul atacului, să își țină în brațe copiii, care au văzut totul și plângeau alături de ea, de teamă că vor fi și ei atacați. Acum, întreaga comunitate bengaleză este indignată și se adună în jurul ei, promițând proteste și demonstrații, atât de mult încât familia ia măsuri și ar dori să publice un mesaj în paginile ziarelor împotriva celor care nu respectă persoanele care poartă vălul. ‘Purtarea vălului nu este o crimă’, se arată pe inscripție, ‘Dimpotrivă, este un drept garantat prin Constituție. Este timpul să nu mai terorizăm femeile musulmane care poartă vălul”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Italia plânge după ce România a fost respinsă din Schengen. „O zi tristă”

Concert de Crăciun la Roma 2022 – „Tradiții prin ochi de copii”