in

Italia plânge după ce România a fost respinsă din Schengen. „O zi tristă”

Italia plânge pentru România – Ministrul italian de interne, Matteo Piantedosi, a calificat drept „trist” şi „dezamăgitor” vetoul Austriei şi al Olandei la intrarea României şi Bulgariei în Schengen. Piantedosi a afirmat că „Europa nu reuşeşte să garanteze controlul frontierelor externe” şi să „găsească o soluţie comună împotriva imigraţiei ilegale”, în timp ce pune „obstacole de tot felul” în calea a două popoare care au „rădăcini şi orizonturi comune”.
Ambasada Italiei la Bucureşti în 2013: România trebuie să intre în Schengen

Italia plânge pentru România

”Este o zi tristă pentru Uniunea Europeană. Am participat la o reuniune dezamăgitoare”, a spus Piantedosi într-o declaraţie făcută vineri despre Consiliul miniştrilor de interne care a avut loc cu o zi înainte la Bruxelles şi care s-a încheiat fără un acord între statele membre.

La această reuniune, miniştrii de interne din UE-27 au aprobat intrarea Croaţiei în spaţiul Schengen de la 1 ianuarie 2023, dar nu şi a României şi Bulgariei, din cauza opoziţiei Austriei față de România și a Olandei care a respins Bulgaria. ”Sunt ţări surori, au urmat calea care li s-a cerut şi ar avea o contribuţie importantă la controlul frontierelor”, a spus ministrul italian.

Baerbock critică dur Austria pentru că a blocat intrarea României în Schengen: „Mai mult decât greșit”

Austria a blocat intrarea României şi Bulgariei în Schengen, considerând că acestea nu garantează controlul imigraţiei ilegale la frontierele lor, în pofida faptului că atât Comisia, cât şi Parlamentul European au cerut în mod repetat ca cele două ţări să fie admise în spaţiul de liberă circulaţie. Atât România, cât şi Bulgaria insistă că îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru a adera la Schengen şi atribuie opoziţia Austriei (şi a Olandei, în cazul Bulgariei) intereselor politice ale partidului conservator care conduce guvernul de la Viena, potrivit Agerpres.

Citiți mai multe:

S-a terminat! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen

România a decis ”diminuarea nivelului actual al relațiilor cu Austria”: ambasadorul Hurezeanu este chemat în țară

Un producător important de salam din România va boicota firmele cu acționariat austriac: „Este momentul să lovim fiecare dintre noi”

Interviu de foc, ce a declarat ministrul Karner la întoarcerea în Austria: ”Sunt supărat și deranjat!”

Lebedele din Austria, în pericol. Dorin Cioabă: „Vor fi numai pene peste tot”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Giorgia Meloni acoperită de insulte după această fotografie: detaliul nu se observă imediat

femeie lovita niqab

Italia, mamă de 29 de ani, lovită cu pumnul în fața copiilor și în indiferența totală a trecătorilor. ”Purtarea vălului nu este o crimă”