in

Veronica, 42 de ani, moarte suspectă după externarea dintr-un spital din Napoli, un medic este cercetat

Italia, moarte suspectă a unei ucrainence de 42 de ani. A murit la ”Ospedale del Mare” după ce a fost externată dintr-un azil de bătrâni, un medic este anchetat, scrie corrieredelmezzogiorno.it.

Parchetul din Napoli a deschis o procedură penală pentru presupusa infracțiune de omor din culpă pentru moartea, încă neelucidată, la doar 42 de ani (ar fi împlinit 43 de ani pe 9 iulie anul viitor) a Veronikăi Kvas, femeia de origine ucraineană, dar care locuia de mult timp la Ottaviano, în provincia Napoli. Drama datează de sâmbătă, 11 februarie.

Citiți și: Șoc într-o localitate din Sardinia: o mamă și-a ucis fiica de 14 ani, apoi s-a aruncat de la etaj încercând să se sinucidă

Italia, moarte suspectă a unei ucrainence

Femeia se afla la Ospedale del Mare pentru ceea ce părea a fi un atac de cord, după ce fusese externată cu o seară înainte de la azilul Trusso Cariomed din Ottaviano, unde fusese însoțită de soțul ei din cauza unor dureri puternice în piept.

Procurorul general, Stella Castaldo, a înscris în registrul suspecților un medic de 65 de ani din Pollica, în provincia Salerno, care o tratase. Magistratul, pe lângă sechestrarea tuturor fișelor medicale, a dispus și autopsia corpului femeii și a încredințat această sarcină unui grup de consultanți tehnici desemnați de tribunal care, astăzi, miercuri, 22 februarie, au procedat la examinare.

Rezultatele examinării vor fi cruciale pentru a oferi primele răspunsuri soțului femeii de 42 de ani, Abdellatif El Quatiq.

Odată întoarsă acasă, situația nu s-a îmbunătățit

Veronika Kvas se simțea rău, plângându-se de dureri în piept și de dificultăți de respirație. Soțul ei a dus-o apoi la azilul Trusso Cardiomed din apropiere, unde pacienta a ajuns puțin după ora 5 dimineața. După decesul ei, clinica a anunțat că a lansat o anchetă internă asupra incidentului și că s-a pus la dispoziția autorităților judiciare pentru a stabili adevărul.

Acolo, Veronika a fost asistată în departamentul de prim ajutor și a fost supusă unor analize, înainte de a fi externată la ora 7.30 cu diagnosticul de „toracoalgie cu vărsături” și cu prescrierea unor medicamente.

Odată întoarsă acasă, însă, situația nu s-a îmbunătățit prea mult, dimpotrivă, femeia în vârstă de 42 de ani s-a simțit din ce în ce mai rău pe măsură ce treceau orele și, în noaptea de sâmbătă, 11 februarie, și-a pierdut chiar cunoștința în timp ce mergea la toaletă.

Dimineața, după ce a auzit de la un cardiolog, soțul ei a sunat, așadar, la numărul de urgență 118, iar femeia a fost transportată de urgență cu o ambulanță, cod roșu, la Ospedale del Mare, însă până atunci era prea târziu: la ora 12.00, medicii au fost nevoiți să certifice decesul acesteia în urma unui stop cardiac.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
ora de vară 2023

Ora de vară 2023, când trebuie să umblăm la ceasuri și ce se schimbă: toate detaliile

Român găsit mort în casă la Palermo

Palermo, român de 60 de ani găsit mort în casă: ipoteza unei boli neașteptate