in

Italia, nou-născut abandonat într-o pungă: după trei ani cerut de mama sa naturală, părinții adoptivi disperați

Italia, nou-născut abandonat într-o pungă: după trei ani cerut de mama sa naturală, părinții adoptivi disperați. Acest lucru a fost stipulat într-o hotărâre judecătorească prin care se cerea ca bebelușul să fie luat de la cuplul adoptiv „chiar și cu folosirea forței publice” până la 28 decembrie

Un nou-născut aruncat într-o pungă în urmă cu trei ani și crescut în tot acest timp cu un cuplu de părinți adoptivi, trebuie să fie returnat mamei sale biologice, deoarece aceasta îl vrea înapoi. Așa a decis tribunalul din Catania, într-o măsură care stârnește controverse și care trebuie să fie aplicată „chiar și cu ajutorul forței publice” până la 28 decembrie.
>>> Caserta, fetiță de 45 de zile moartă în pătuț: părinții arestați, tatăl o lovise apoi a lăsat-o să zacă

Italia, nou-născut abandonat într-o pungă

Pentru a împiedica ca ‘Miele’ – aceasta este porecla copilului, înregistrat la spital sub numele de Vittorio Fortunato – să fie luat de la cuplul care l-a îngrijit până acum, a fost lansată o petiție pe platforma change.org care a ajuns deja la 25.000 de adeziuni. Textul reconstituie, de asemenea, etapele prin care se abordează această concluzie paradoxală.

Pe 4 noiembrie 2020, în via Saragat, în Ragusa, un bărbat trage un semnal de alarmă pentru că a găsit un bebeluș născut cu câteva ore înainte într-o pungă de supermarket aruncată la gunoi. Bebelușul este dus la spital, salvat din starea de hipotermie – are încă cordonul ombilical atașat – și tratat.

Între timp, însă, au apărut primele detalii din culisele afacerii: bărbatul care a dat alarma este și tatăl natural al copilului, care a născut acasă o fată din Modica, cu care are o relație extraconjugală și cu care a mai avut deja o fiică. Șmecheria a fost de a abandona nou-născutul, dar în același timp de a-i salva viața. Bărbatul este condamnat la începutul anului 2023 la doi ani de închisoare pentru abandon de copil. Aceeași acuzație îi este adusă și mamei copilului, dar procesul este încă în curs pentru ea.
>>> Mustrat la școală, copilul de 8 ani și-a amenințat profesoara cu un cuțit, la Piacenza

Copilul a fost adoptat

La douăzeci de zile după naștere, între timp, copilul a fost încredințat unui cuplu care locuiește în provincia vecină Syracuse. Este un decret al Tribunalului pentru minori din Catania care predă copilul noii familii (care făcuse de mult timp cerere de adopție) cu condiția de „pre-adopție”. Timp de trei ani, ‘Miele’ a crescut sănătos până la momentul de cotitură din aceste zile.

„Printr-un decret pe care tocmai l-am primit, Miele va fi luat din familia noastră și plasat la mama sa biologică pe care nu a văzut-o și nu a cunoscut-o niciodată”, povestește familia adoptivă pe change.org. Decretul judecătoresc se bazează pe presupunerea că mama biologică și-ar fi dorit ca fiul său să se întoarcă la ea: se spune că aceasta nu ar fi vrut niciodată să se debaraseze de el, ci doar să îl predea tatălui său pentru ca acesta să îl ducă la spital.

Apelul părinților adoptivi

Prin urmare, judecătorii din Catania au subliniat că „căința” părinților naturali nu a fost verificată. În consecință, au revocat condiția de adoptabilitate și au dat termen până la 28 decembrie pentru ca „Miele” să fie înapoiat mamei sale biologice „chiar și prin recurgerea la forța publică”.

„Imaginați-vă că un copil – scrie familia adoptivă în petiție – care a suferit deja respingerea în pântecele mamei și abandonul sângeros la naștere este obligat să părăsească, peste noapte, toate certitudinile sale, lumea sa, brațele sigure și căldura mamei și a tatălui său, singurele afecțiuni pe care le-a cunoscut, pentru a fi plasat cu forța într-un context în care totul este străin, inclusiv persoana pe care ar trebui să înceapă să o numească „mamă””.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Menajera ucraineană arestată

Bătrâna cade de la balcon și moare, menajera arestată: „A aruncat-o de la etajul patru”

Accident de muncă într-o fabrică din Dimaro, muncitor român cade de la 4 metri