in

Italia nu mai e în topul preferințelor românilor pentru munca în străinătate, e abia pe locul 10

Topul preferințelor românilor pentru munca în străinătate a suferit schimbări în luna septembrie, Italia și Spania, care până nu de mult timp au fost preferate de români, ajungând pe locurile 10 și 11 în topul accesărilor.

Un deputat cere triplarea numărului de parlamentari aleși în străinătate: „Coaliției sărăciei îi este frică de votul Diasporei”

Italia nu mai e în topul preferințelor românilor

Luna aceasta, cele mai multe aplicări ale candidaților s-au înregistrat pentru Germania, Olanda, Franța, Belgia și Marea Britanie, Italia și Spania plasându-se abia pe locurile 10 și 11 în topul preferințelor românilor”, a declarat pentru adevărul.ro Bogdan Badea, CEO eJobs.

Interesul românilor pentru angajări care privesc munca în străinătate și joburile remote a atins un nou record în luna septembrie, potrivit uneia dintre cele mai cunoscute firme de recrutare. Aproximativ 35.000 de joburi noi au fost postate în luna septembrie pe eJobs.ro, din care 7,4% sunt locuri de muncă exclusiv remote și 6,8% se adresează candidaților care vor să lucreze în străinătate.

S-au înregistrat 130.000 de accesări ale joburilor pentru munca remota și 15.000 pentru munca în străinătate”, a adăugat Badea.

Topul orașelor care fac cele mai multe angajări

Jumătate din joburile disponibile se adresează candidaților din București, urmând cele postate de angajatorii din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța. 2.400 de locuri de muncă remote au fost postate în luna septembrie și puțin peste 2.200 au intrat în categoria „joburi în străinătate”.

Entry level (0 – 2 ani de experiență) și mid – level (2 – 5 ani de experiență) sunt categoriile de candidați care au, în acest moment, cele mai multe oportunități de angajare în piață.

În ceea ce privește aplicările, septembrie este luna în care interesul candidaților pentru joburile remote a atins cel mai ridicat nivel din acest an. 130.000 de aplicări, reprezentând 15% din numărul total, au mers către locurile de muncă remote.

Aproape jumătate au fost adunate de angajatorii din call – center / BPO și 40.000 de către cei din IT / Telecom. Advertising / marketing / PR, servicii și financiar – bancar au fost alte trei domenii spre care s-au orientat candidații care își doresc să lucreze de acasă.

„Companiile au început să transforme în beneficiu pentru angajați posibilitatea de a lucra de acasă permanent sau un anumit număr de zile pe săptămână. Până la finalul anului, ne așteptăm să crească atât numărul de astfel de joburi, cât și numărul de aplicări atrase”, explică Roxana Drăghici.

La nivel general, domeniile care au suscitat cel mai mult interesul candidaților în luna septembrie au fost retailul, call center / BPO, servicii, IT / telecom și banking.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

DIGI Mobil face angajări în Italia: „Noile talente se vor alătura echipei”

Românul care și-a ucis partenera în Italia, găsit în închisoare cu o coadă de mătură înfiptă în ochi