in

Italia nu recomandă administrarea vaccinului AstraZeneca persoanelor peste 55 de ani. Care este motivul?

Agenţia italiană a medicamentelor (AIFA) a autorizat vaccinul AstraZeneca pentru toţi adulţii, dar a recomandat alternative pentru persoanele de peste 55 de ani, a relatat Agerpres.

„AIFA autorizează vaccinul AstraZeneca pentru prevenirea bolii COVID-19 la persoanele de peste 18 ani, în conformitate cu recomandarea Agenției Europene pentru Medicamente”, a informat AIFA.

Agenția a precizat însă că există „un grad de incertitudine” legat de eficienţa pentru oamenii de peste 55 de ani, pentru că această grupă de vârstă este „slab reprezentată” în teste. În consecinţă, agenţia recomandă „folosirea preferenţială a vaccinului AstraZeneca, aşteptând mai multe informaţii, pentru subiecţii cu vârste între 18 şi 55 de ani” şi propune „folosirea preferenţială a vaccinurilor ARN mesager pentru subiecţii mai în vârstă şi/sau mai fragili”.

Decizia AIFA a venit la o zi după unda verde dată de Agenţia Europeană pentru Medicamente utilizării în Uniunea Europeană a vaccinului AstraZeneca/Oxford pentru oricine a împlinit 18 ani, fără limită de vârstă.

Și în Germania, autoritatea pentru vaccinare din această țară a făcut recomandarea de a nu se folosi vaccinul AstraZeneca pentru bătrâni. Și aici experţii apreciază că nu există suficiente date pentru a stabili eficienţa vaccinului la persoanele de peste 65 de ani.

Pe 29 ianuarie, Agenția Europeană pentru Medicamente a autorizat vaccinul AstraZeneca în Uniunea Europeană pentru persoanele de peste 18 ani. Autorizarea include și persoanele de peste 55 de ani, în ciuda datelor insuficiente din studiul clinic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brescia, un cuplu a căzut în gol de pe o stâncă, în fața fetiței lor de 5 ani. Soțul a încercat să-și ajute soția, care aluneca pe zăpadă

Ivrea, ciocnire frontală între un Smart și un BMW, româncă de 15 ani moartă, alți doi conaționali răniți