in

Italia, pandemia e aproape încheiată, astăzi cifre pozitive record. Borelli: „Azi e ultima conferință de presă”

Astăzi au fost numere record în Italia, peste 4 mii de cazuri de vindecați și mai puțin de 2 mii de cazuri noi.

Sunt 75.945 de vindecați, cu o creștere record de 4.693 față de ieri. Cea mai mare creștere de la începutul urgenței. Dintre aceștia, 2.999 s-au înregistrat în Emilia Romagna.

O scădere record la pacienții cu coronavirus într-o singură zi. Au scăzut la 101.551, o scădere de 3.106 în 24 de ore.

„Există 285 de decese de ieri și 101 de pacienți mai puțini, comparativ cu ieri, în terapie intensivă. În total, există acum 1.694”.

Datele de astăzi privind contrastul răspândirii coronavirusului sunt foarte reconfortante în comparație cu zilele trecute, mai mulți indicatori se îmbunătățesc clar, dar „situația de urgență nu s-a terminat”. Avertismentul de a nu lăsa garda jos a venit de la șeful Protecției Civile, Angelo Borrelli, care a ținut azi ultima coferință de presă.

Se ridică la 205.463 numărul total de cazuri de coronavirus în Italia de la începutul epidemiei, +1.872 față de ieri (când creșterea a fost de 2.086). Decesele au scăzut, 285 astăzi față de 323 ieri, pentru un total de 27.967 de victime. Dar, mai presus de toate, un nou record de pacienți recuperați, astăzi 4.693, este mai mult decât dublul numărului de cazuri noi, ceea ce aduce totalul la 75.945.

Ca urmare a acestor date, numărul persoanelor în prezent pozitive scade substanțial: -3.106 (ieri -548), pentru un total care scade la 101.551. Dintre acestea, confirmând scăderea constantă a presiunii asupra spitalelor, 18.149 sunt spitalizate (-1.061 ieri) și 1.694 sunt în terapie intensivă (-101), în timp ce în 81.708 se află în izolare la domiciliu. 68.456 de tampoane au fost efectuate în ultimele 24 de ore și 41.441 de persoane au fost supuse testului. În total, de la începutul urgenței, au fost efectuate 1.979.217 și 1.354.901 de persoane au fost supuse testului.

Astăzi, joi 30 aprilie, a fost ultima conferință de presă a Protecției Civile privind urgența coronavirusului, a anunțat de șeful Departamentului Protecției Civile, Angelo Borrelli. „După cum puteți vedea din date – a spus el – ne îndreptăm către o nouă fază în evoluția situației de urgență și, prin urmare, am decis să oprim aici conferințele noastre de presă”. „Nu vom omite să oferim actualizări zilnice – a adăugat Borrelli – așa cum am făcut întotdeauna”. Borrelli a făcut apoi o listă a activităților desfășurate în aceste două luni de catedră, exprimând, de asemenea, cuvinte de mulțumire pentru sprijinul acordat până acum de forțele de ordine, voluntari – inclusiv medicii și asistenții care fac parte din grupurile de lucru stabilite. ad hoc – și din țări străine. Până în prezent, mai mult de 700 de mii de zile/om de voluntariat lucrate în această situație de urgență.

„Cifrele de astăzi sunt foarte reconfortante: indicii pe care suntem obișnuiți să îi urmărim merg în direcția corectă. Se observă o scădere cu 3 mii de unități în rândul actualilor pozitivi și o creștere a persoanelor externate sau recuperate de aproape 5.000 de unități. Avem 9 regiuni cu mai puțin de 10 decese zilnice, o confirmare că măsurile puse în aplicare au dus la o reducere drastică a presiunii extraordinare asupra serviciului de sănătate.

Dacă ne uităm la ultimele 15 zile am redus la jumătate numărul de decedați, am dublat vindecarea, redus la jumătate terapiile intensive și am redus în mod semnificativ numărul de internați. Atunci trebuie subliniat faptul că sistemul creează mai multe tampoane, iar raportul pozitiv / tampon a scăzut sub 3%, considerat un prag crucial pentru a spune că este limitat numărul de pozitivi”, a declarat Luca Richeldi, pneumolog al policlinicii Gemelli și membru al comitetului tehnico-științific, la conferința de presă de la Protecția Civilă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.es/numarul-mortilor-in-spania-la-cel-mai-scazut-nivel-din-20-martie-galicia-cantabria-si-murcia-nu-inregistreaza-niciun-deces/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, numărul real al persoanele infectate cu noul coronavirus ar putea fi de 10-20 de ori mai mare decât cel al cazurilor confirmate

Sicilia oferă 400.000 de vouchere pentru cei care doresc să petreacă vacanța pe insulă, în intervalul iulie-octombrie