in

Italia: polițist arestat după ce, în urmă cu 17 ani, și-a ucis amanta în vârstă de 20 de ani. Cum a fost descoperită crima

Știri Italia: Italia, polițist arestat după ce, în urmă cu 17 ani, și-a ucis amanta. Moartea Lisei Gabriele în 2005 fusese considerată o sinucidere. O scrisoarea anonimă a fost trimisă la procuratură în 2019 și cazul a fost redeschis. După ce a fost anchetat, a ajuns în cătușe Maurizio Abate, polițist, în vârstă de 50 de ani.

A fost înregistrată ca fiind o sinucidere. Astăzi, însă, se pare că Lisa Gabriele, pe atunci în vârstă de 20 de ani, a fost ucisă. Pentru această crimă, care a avut loc în ianuarie 2005, carabinierii din Rende au arestat marți dimineață un fost ofițer de poliție rutieră, Maurizio Mirko Abate, în vârstă de 50 de ani, fostul amant al fetei, scrie Corriere della Sera.

Italia, legături interzise în biroul primăriei: o femeie ar fi obținut astfel un contract pentru curățarea străzilor orașului

Italia, polițist arestat după ce, în urmă cu 17 ani, și-a ucis amanta

Corpul neînsuflețit al Lisei Gabriele, originară din Rose (Cosenza), a fost găsit în interiorul autoturismului său Fiat 500 la periferia localității Montalto Uffugo. În acel moment, tânăra avea o relație cu Abate, care era căsătorit.

În jurul mașinii, anchetatorii au găsit sticle de whisky, medicamente psihotrope și un bilet de adio. Ancheta de atunci a fost închisă rapid, iar cazul a fost clasat ca sinucidere. În 2019, întorsătura. La biroul procurorului din Cosenza a sosit o scrisoare anonimă. Era de la un autointitulat „polițist de circulație cinstit”, care îl indica pe Maurizio Abate drept ucigașul fetei.

Anonimul a scris chiar că fata ar fi fost sufocată cu o pernă, aceeași pernă pe care o purta în acea zi, pentru a simula o sarcină. Lisa Gabriele, pe scurt, s-ar fi prezentat la întâlnire cu iubitul ei, pretinzând că este însărcinată. O simulare care ar fi trebuit să-l determine pe Abate să facă o alegere definitivă, părăsindu-și soția pentru a trăi cu ea.

În schimb, potrivit anchetei, fostul polițist, confruntat cu această alegere, a decis să-și ucidă iubita, făcând ca moartea să pară o sinucidere. Scrisoarea, care a ajuns la Parchet, era de fapt plină de detalii inedite. Acest lucru l-a determinat pe adjunctul procurorului, Antonio Bruno Tridico, să încredințeze carabinierilor o serie de investigații asupra cadavrului tinerei.

Cadavrul a fost exhumat, iar telefonul mobil al fetei a fost examinat din nou de către tehnicienii informaticieni. ‘Rezultatele acestei noi faze de anchetă, evaluate în ansamblu’, scriu carabinierii, ‘au permis să se verifice, mai în profunzime, ceea ce fusese colectat în prima fază, umplând unele lacune investigative și scoțând la lumină un tablou circumstanțial semnificativ de grav, de natură să lege infracțiunea imputată de persoana suspectului’.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 15 In medie: 4.1]
titlu de calatorie electronic

Lege pentru diaspora: titlurile de călătorie vor putea fi obținute fără deplasarea la ambasade sau consulate

Bolzano, româncă de 35 de ani „drăguță și grijulie” ucisă în casă de partenerul ei albanez