in

Italia, prima țară europeană care va produce vaccinul rusesc Sputnik V, cel puțin 10 milioane de doze

Italia este prima țară europeană care va produce vaccinul rusesc anti-covid, Sputnik V. Compania elvețiană Adienne Pharma &Biotech a semnat un acord prin care se angajează să fabrice vaccinul. Cel puțin 10 milioane de doze de vaccin vor fi produse în apropiere de Milano.

Fondul rus de investiţii directe (RDIF) urmează să coopereze cu Adienne Pharma &Biotech din Elveţia, pentru producerea vaccinului Sputnik V în Italia, a declarat directorul executiv al RDIF, Kirill Dmitriev.

”Suntem în discuţii cu guvernul Italiei. Există multe regiuni entuziaste în ceea ce priveşte Sputnik V, care doresc să îl producă pe plan intern. Pentru prima dată cooperăm acum cu compania elveţiană Adienne Pharma&Biotech pentru producţia Sputnik V în Italia”, a declarat Dmitriev într-un interviu acordat canalului de televiziune italian Rai 3.

Mecanismul de fabricaţie va contribui la crearea de noi locuri de muncă şi va oferi Italiei posibilitatea de a controla produsul. Producţia Sputnik V în Italia ar putea începe încă din iunie. RDIF a anunţat că este în discuţi şi cu Germania şi Franţa.

Sputnik V, care are o rată de eficacitate raportată de 92% pentru prevenirea infecţiilor cu COVID-19, este un vaccin cu două doze, cu cerinţe de depozitare la rece mai mici decât cele produse de Pfizer şi Moderna.

A fost autorizat pentru utilizare de urgenţă în cel puţin 20 de ţări.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oroare la Cisliano, mama își ucide fetița de 2 ani și încearcă să se sinucidă. Apelul către partenerul său: „Edith nu mai există”

Bitcoin revine la peste 1.000 de miliarde $ capitalizare