in

Italia sau Vestul Sălbatic?

Dinamica este întotdeauna aceeași. Imigranții sunt loviți de alice trase din mașini în mers sau de la balconul casei. Sau sunt insultați și bătuți. De multe ori loviți cu picoare și pumni. Victimele agresiunilor sunt migranți de diferite vârste și naționalități, cu povești diferite, dar, din păcate, unite de episoade grave de violență. O atmosferă de intimidare asupra căreia a intervenit și președintele Republicii, Sergio Mattarella, îngrijorat de „barbarismul” care pare să se răspândească în țară. „Italia nu poate semăna cu Vestul Sălbatic „, s-a plâns șeful statului, invitând cetățenii să fie responsabili și să colaboreze pentru binele comun.

Matteo Salvini, pe de altă parte, neagă că în Italia ar exista o alarmă legată de rasism. „Să nu vorbim prostii”, a declarat vicepremierul, referindu-se la cei care vorbeau despre o urgență în Italia. Chiar și în ultimele zile, titularul Ministerului de Interne a calificat alarma rasismului ca „o invenție a stângii”. „Italienii sunt oameni buni, dar răbdarea lor este aproape terminată“, a declarat Salvini, argumentând că „agresiunea este o infracțiune, indiferent de culoarea pielii celui care o comite, și, ca atare, trebui să fie pedepsită. Dar să-i acuzi pe toți italienii de rasism și guvernul pentru câteva episoade limitate este o nebunie”.

Între timp, cazurile de ambuscade și atacuri asupra migranților se înmulțesc în țară.

Ultimul episod a avut loc în noaptea de 29 iulie, când campioana italiană la aruncarea discului, categoria sub 23 de ani a fost atacată în Moncalieri. Daisy Osakue, 22 de ani, născută în Italia din părinți nigerieni, a fost lovită în față cu ouă aruncate dintr-o mașină în viteză în timp ce traversa strada singură. A fost rănită la un ochi. Urma să plece la campionatele europene de atletism pentru a reprezenta Italia. Cazul tinerei atlete este doar ultimul într-o serie lungă de episoade de violență împotriva migranților care au avut loc în timpul verii.

Începând cu ceea ce s-a întâmplat în 11 iunie în Caserta, când focurile de armă pistol cu ​​aer comprimat au fost trase împotriva a doi tineri din Mali, atacatorii strigând „Salvini Salvini.“ Unul dintre cei doi imigranți, oaspeții unei structuri municipale, a fost rănit în abdomen. Cei care au tras, trei tineri italieni dintr-o mașină în viteză.

În 20 iunie la Napoli, bucătarul Bouyagui Konate, de 22 de ani, originar din Mali, dar rezident în Italia, cu permis de ședere, pe drum spre casă a fost rănit în abdomen cu o alică trasă de doi indivizi aflați la bordul unei mașini. Mașina a dispărut în noapte. Bouyagui a rămas pe teren câteva momente înainte de a fi salvat și dus la spital într-o stare de șoc.

În 17 iulie, o copilă română de etnie romă de un an, cu domiciliul în tabăra de nomazi din Via di Salone, la Roma, a fost rănită la spate cu o alică de plumb, trasă dintr-un pistol cu ​​aer comprimat. Cel care a tras, de pe balconul casei sale, un pensionar în vârstă de 59 de ani, fost angajat al Senatului. Denunțat pentru vătămarea corporală agravată de utilizarea armelor, omul s-a apărat, susținând că a tras accidental.

Un alt episod a avut loc în loc pe 26 iulie, atunci când un muncitor imigrant de 33 de ani, originar din Capul Verde, a fost rănit de o alică în spate în timp ce lucra pe o platformă mobilă, la șapte metri înălțime, la Cassola (Vi). Cel care a tras, cu o pușcă cu aer comprimat, conform investigațiilor poliției, un vecin aargentinian care a declarat că voia să lovească un porumbel.

La 28 iulie, un tânăr senegalez de 19 ani a fost bătut la Partinico în Palermo, strigându-i-se „pleacă, negru murdar“. Tânărul, care locuiește într-o comunitate, servea la mesele unui bar când a fost insultat și apoi atacat de un grup de localnici. Pentru agresiune, carabinierii au denunțat un bărbat în vârstă de 34 de ani pentru vătămare cu agravanta urii rasiale.

Trebuie încă să fie clarificată dinamica episodului care a avut loc în noaptea dintre 28 și 29 iulie, în Aprilia, în provincia Latina, când un marocan a murit după ce doi italieni de 40 de ani l-au urmărit cu mașina și l-au înfruntat, luându-l drept hoț. Mașina marocanului s-a oprit într-un zid și bărbatul a murit. Cei doi au fost denunțați în stare de libertate pentru omor din culpă.


Rasism marca H&M. Magazine devastate din cauza unei reclame: “Cea mai tare maimuţă din junglă”

Scandal la Treviso, afiș expus într-un local : ”În acest restaurant nu lucrează străini”. Patronul: ”Nu este rasism, este calitate”

Rasism la Veneția, profesoară concediată: ”Trebuie să eliminăm copiii musulmanilor, sunt viitori delincvenți”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Transportatori români fără autorizație, blocați pe autostradă la Mestre. Amenzi uriașe și mașini confiscate

Un român din diaspora promovează pe cont propriu frumusețile României: ”Dacă noi nu o iubim, cum ar putea să o iubească alții?”