in

Transportatori români fără autorizație, blocați pe autostradă la Mestre. Amenzi uriașe și mașini confiscate

S-au intensificat în Italia controalele pentru combaterea transportului ilegal de persoane și mărfuri cu destinația spre țările din estul Europei, scrie presa locală din Veneto. Un microbuz românesc cu remorcă (foto), ce transporta persoane și pachete pe ruta Italia – România, a fost sechestrat de poliția italiană deoarece nu avea autorizație. La bordul autovehicolului, oprit la Meste, se aflau 9 persoane care fuseseră luate de la Roma, cu destinația România.

Un echipaj al poliției rutiere italiene a oprit la intrarea pe autostradă, în sectorul Tangenziale di Mestre, în dreptul intersecției cu via Miranense, un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în România, care venea de la Roma. În microbuz erau 9 persoane, în timp ce remorca era plină de pachete și marfă de toate felurile.

Șoferul autovehicolului, un român în vârstă de 43 de ani, rezident la Roma, a încercat să explice polițiștilor că persoanele transportate îi sunt rude  iar pachetele sunt proprietatea lor. Nu i-a convins pe militari, aceștia i-au sechestrat microbuzul și i-au aplicat o amendă de 4130 de euro pentru transport de persoane și mărfuri fără autorizație.

Sechestrul mașinii a fost pus pe trei luni de zile, în timp ce pasagerii, care au rămas în drum, au fost nevoiți să caute alte mijloace de deplasare.

În luna iulie, tot într-o zonă apropiată, poliția rutieră a oprit un autocar înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa pe ruta Brescia – Chișinău și transporta persoane și pachete. Șoferul moldovean, fără rezidență în Italia, a primit aceleași sancțiuni: amendă 4130 de euro și sechestrul autocarului pentru o perioadă de trei luni.

Din luna februarie 2016, ministerul Transporturilor și cel de Interne din Italia au emis o circulară prin care se specifică obligativitatea existenței de documente care, în cazul pachetelor transportate, să dovedească proveniența. În cazul în care, la un control, se găsesc astfel de pachete, neînsoțite de acele documente, autovehiculul este imediat confiscat și se aplică amendă de la 2000 la 12.400 de euro.


Vin vremuri grele pentru șoferii români care transportă pachete pe ruta România-Italia: riscă amenzi uriașe și confiscarea mașinii

Coșmarul transportatorilor din Italia continuă: microbuz pus sub sechestru la Padova iar pachetele abandonate în mijlocul drumului

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Camioneta unui muncitor agricol român, incendiată la Ordona. Al doilea incident din ultima lună la Foggia

Italia sau Vestul Sălbatic?