in

Italienii au liber la distracţie. Se deschid barurile, restaurantele şi hotelurile din 18 mai

Regiunile italiene pot redeschide barurile, restaurantele și hotelurile începând cu 18 mai. „În următoarele zile, ministrul Speranza și Institutul Național de Asigurări împotriva accidentelor de muncă (INAIL) vă vor trimite protocoale pentru catering, servicii și activități legate de hoteluri zone balneare”, a declarat premierul Giuseppe Conte, luni seara, prin video conferință cu liderii regiunilor italiene, cărora le-a dat undă verde să redeschidă barurile, restaurantele, hotelurile și saloanele de coafor începând de luni, 18 mai, potrivit Il Gazzettino.

De asemenea, Speranza a adăugat: „În prezent, toți indicatorii Regiunilor sunt sub control”, prin urmare nu ar trebui să existe distincții teritoriale. Totodată, Conte a anticipat prezentarea unui nou decret, în weekend.

Premierul italian a mai spus că în prevedere „vor exista parametri pentru intervenția cu eventuale închideri teritoriale și locale, vom anunța redeschiderea anumitor activități, dar vom lăsa președinților posibilitatea de a integra propunerea noastră cu redeschideri ulterioare”. În final, premierul a mai explicat: „Suntem disponibili în mod coordonat să punem în aplicare solicitările primite de la Bonaccini”.

„Premierul Conte a primit mesajul transmis de Regiuni. Cererile rezonabile ale Regiunilor au fost înțelese de Guvern. Regiunea Abruzzo este deschizătoare de drumuri, stabilind de o săptămână redeschiderea serviciilor pentru persoane din 18 mai. Ordonanța noastră nu numai că nu a fost contestată, dar acum este legitimată de Guvern. Nu suntem criminali, așa cum unii voiau să dea de înțeles”, spune președintele Regiunii Abruzzo, Marco Marsilio.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, 179 de morți în ultimele 24 de ore. Epidemia continuă să scadă în intensitate

Locuiești în Italia și îți cumperi bicicletă nouă sau un scooter electric? Primești 500 de euro