in

Locuiești în Italia și îți cumperi bicicletă nouă sau un scooter electric? Primești 500 de euro

Guvernul italian vine în sprjinul persoanelor care îşi cumpără o bicicletă sau un scooter electric nou sau se abonează la serviciile de bike sau scooter sharing, printr-o subvenţie de 70% din preţul de cost, suma maximă de care va beneficia o persoană fiind plafonată la 500 de euro, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Ministrul italian al Transporturilor, Paola De Micheli, a anunţat luni că măsura va fi inclusă în viitorul pachet de stimulare a economiei, în valoare de 55 miliarde de euro. Într-o conferinţă cu jurnaliştii străini, Paola De Micheli a spus că decretul guvernamental va fi aprobat în zilele următoare.

Subvenţia guvernamentală va fi limitată însă pentru rezidenţii unor oraşe mari, cu cel puţin 50.000 de locuitori, şi este destinată să sprijine mobilitatea verde a Italiei în perioada de după eliminarea măsurilor de izolare.

Ministrul italian al Transporturilor a subliniat că din cauza cerinţelor privind respectarea distanţei sociale, mai puţini oameni vor putea să utilizeze autobuzele şi trenurile, ceea ce îi va forţa să ia în considerare modalităţi alternative pentru a face naveta, precum bicicleta.

De asemenea, Paola De Micheli a anunţat că Guvernul de la Roma vrea să modifice legislaţia în domeniul autostrăzilor pentru a facilita eforturile autorităţilor locale de a pune la punct noi piste de biciclete. 

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Italienii au liber la distracţie. Se deschid barurile, restaurantele şi hotelurile din 18 mai

Un italian i-a dat unui român cu toporul în cap, pentru că acesta făcea grătar în curtea blocului în timpul carantinei