in

Legea contra mașinilor înmatriculate în alte țări creează mari neplăceri și italienilor, doi parlamentari cer modificarea ei

Legea care reglementează folosirea mașinilor cu numere de înmatriculare străine a dat peste cap posibilitatea de deplasare a unor autovehicule din țările învecinate sau situate în interiorul Italiei, cum ar fi Republica San Marino sau Elveția. Astfel, numeroși șoferi folosesc mașini înmatriculate în țările învecinate cu Italia, în special cele ale firmelor la care muncesc. Interdicția aberantă a creat mari probleme și numeroși cetățeni au semnalat abuzuri ale poliției italiene care le-au aplicat amenzi mari sau au oprit autovehiculele respective.

Politicieni italieni de la PD și M5S au reacționat și au depus interpelări adresate ministerelor Afacerilor Interne, Afacerilor Externe și Infrastructurii.

În ultimele zile, la primăria din Rimini au fost semnalate numeroase cazuri de amenzi aplicate conducătorilor auto din Republica San Marino care au reședința în Italia. Vinovat de aceste sancțiuni este o carență legală prezentă în decretul de securitate, în special în ceea ce privește circulația în Italia a vehiculelor străine înregistrate într-o țară din UE sau din afara UE.

„Repercusiunile sunt nu numai pentru San Marino – a remarcat deputatul PD Marco Di Maio, care a prezentat o interpelare în Parlament pe această temă – , dar și pentru mulți lucrători italieni angajați ai companiilor cu sediul în San Marino și trebuie să se deplaseze cu autovehiculele firmelor, în mod inevitabil și pe teritoriul italian. De aceea am decis să semnalez miniștrilor Afacerilor Interne, Afacerilor Externe și Infrastructurii printr-un un act oficial „.

Conform legii, după cum se menționează în interpelare, ”în cazul în care autovehiculul este condus de o persoană rezidentă în Italia pentru mai mult de 60 de zile, acesta nu poate circula și trebuie să fie imediat făcute proceduri speciale“ .

Această dispoziție a decretului de siguranță ar afecta numeroasele vehicule cu plăcuțele de înmatriculare din San Marino care tranzitează zilnic pe teritoriul italian.

„Interpelarea are rolul să solicite – a concluzionat deputatul – Guvernului ia măsurile necesare pentru a reglementa această situație cu Republica San Marino, evident punctul slab legal în acest nou regulament privind circulația vehiculelor înregistrate în străinătate pe teritoriul național și să țină seama în mod corespunzător de specificitatea Republicii San Marino și a rezidenților pentru a evita inconvenientele și complicațiile birocratice „.

Alte cazuri au fost semnalate la Belluno. În sprijinul localnicilor a intervenit deputatul M5S Federico D’Inca.

„Legea necesită corecții – comentează deputatul – deoarece aplicarea legii așa cum a fost formulată nu ia în considerare particularitățile unor teritorii italiene, cum ar fi zona Belluno. Mulți cetățeni care locuiesc pe teritoriul nostru lucrează în străinătate și folosesc vehicule cu numere străine. Nu ei sunt șmecherii pe care legea dorește să-i lovească.”

Din aceste motive, am urmărit foarte atent această problemă”, continuă deputatul M5S. „Sunt în contact cu administrațiile locale, cu reprezentanții antreprenorilor și a angajaților din străinătate, în special cu producătorii de înghețată din Belluno”.

”Am informat secretarul de stat din Ministerul Infrastructurii și Transporturilor, Michele Dell’Orco, care și-a asumat sarcina de a rezolva situația, înțelege dificultățile pe care le produce această lege în unele cazuri, și a arătat disponibilitatea de a găsi o soluție „.

„Cu siguranță vom pune modificările corespunzătoare în modificările Codul rutier al cărui proces a început la Camera Deputatilor – conchide D’Inca – între timp, cu toate acestea, vom încerca să găsim soluții care va corecta efectele de denaturare ale regulii fără a aștepta procesul normal al propunerilor examinate de Comisie.” 

Italia, HAOS pe tema schimbării numerelor de înmatriculare, un român a înregistrat ce spun carabinierii, polițiștii și funcționarii de la minister

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marsala, putea să declanșeze o tragedie de proporții, român arestat după ce a înjunghiat un șofer de autocar în timp ce conducea

Elevi români calificați în faza finală a unui concurs NASA, riscă să nu se prezinte. Cum pot fi ajutați!