in

Localitate în apropiere de Taormina şi de plajele coastei estice a Siciliei scoate la vanzare aproape 900 de case, la prețul de 1 euro

Pandemia de coronavirus, carantina şi incertitudinile legate de vacanţe nu s-au încheiat, dar aceste lucruri nu împiedică Italia să continue că vândă case la preţul de 1 euro, cel mai recent exemplu fiind localitatea Castiglione di Sicilia, unde aproape 900 de case abandonate îşi aşteaptă cumpărătorii, relatează CNN, citată de News.ro.

Castiglione di Sicilia este situat în apropiere de muntele Etna, în apropiere de Taormina şi de plajele coastei estice a Siciliei. Majoritatea caselor se află în zonele cele mai vechi ale oraşului. Aproximativ jumătate sunt ruine şi vor fi vândute la preţul simbolic de 1 euro. Restul sunt într-o stare mai bună şi vor fi comercializate ieftin, la preţuri pornind de la 4.000-5.000 de euro.

Primarul Antonino Camarda a lansat un proiect ambiţios de a aduce o viaţă nouă în localitatea sa, unde populaţia a scăzut de la 14.000 la începutul anilor `90 la numai 3.000 în prezent. ”Avem de salvat o moştenire arhitecturală uriaşă, plină de istorie. De-a lungul timpului, au plecat prea mulţi oameni, lăsând în urma lor case vechi, pitoreşti, dintre care multe datează de pe vremea renaşterii”, a spus primarul.

În timp alte oraşe care desfăşoară scheme similare au scos la vânzare o mulţime de case pentru 1 euro, Castiglione di Sicilia stabileşte preţul proprietăţilor în funcţie de starea lor. „Am realizat un studiu aprofundat care cataloghează fiecare proprietate pe baza hărţilor şi a datelor din registrul funciar. În funcţie de starea lor, clădirile vor fi vândute la preţuri diferite, începând de la 1 euro”, a spus Camarda. Dacă va exista mult interes pentru aceeaşi proprietate, va fi organizată o licitaţie.

Schema, care a fost lansată în martie 2021, este cea mai mare de acest gen, cu cel puţin 400 de proprietăţi în oraş, care sunt într-o formă decentă şi necesită o renovare minimă.

Cumpărătorii trebuie să finalizeze lucrările de renovare în termen de trei ani. Spre deosebire de majoritatea celorlalte scheme, totuşi, nu trebuie plătită o garanţie pentru a garanta efectuarea lucrărilor. În schimb, proprietarii să încheie o poliţă de asigurare de la o bancă, în valoare de 4.000 euro.

”Ar costa noul proprietar 100 de euro pe an, ceea ce pare o sumă mai justă decât o garanţie”, a arătat Camarda. Taxele locale sunt scăzute în Sicilia, comparativ cu restul Italiei. Cumpărătorii pot profita, de asemenea, de schema ”superbonus” a guvernului italian, care oferă credite fiscale de 110% pentru renovările care fac casele mai ecologice.

Aşezat pe un teren stâncos pe versantul nordic al Muntelui Etna, Castiglione di Sicilia are o vedere la uluitoarea vale Alcantara, ale cărei prăpastii şi canioane adânci sunt denumite ”gole” (care înseamnă ”chei” în italiană).

Tăiate de pâraie limpezi, iazuri şi cascade, sunt formate din lavă vulcanică solidificată, creată în timpul erupţiilor din vulcan. Pădurile, plantaţiile de măslini, livezile de portocali, plantaţiile de alune şi proprietăţile viticole completează peisajul. Pe flancurile fertile negre ale Etna, podgoriile produc vin premium, din struguri carricante, catarratto şi nerello.

Castiglione este supranumit ”oraşul vinului” – o imensă sculptură a unui butoi şi a unui pahar de vin stă la intrarea în sat. Se organizează şi tururi cu ghizi de-a lungul traseului vinului de pe Etna.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
mama_tata PE

Cuvintele ”mamă” și ”tată”, interzise în documentele interne ale PE. «Ideea este tipic dictatorială»

”Fără reguli”, petrecere organizată la Catania pentru români, 26 de persoane amendate cu 400 de euro pentru încălcarea reglementărilor Covid