in

Lucrători peste 50 ani fără vaccin: 500.000 nu vor putea lucra

Lucrători peste 50 ani fără vaccin: De marți, jumătate de milion de lucrători cu vârsta peste 50 de ani nevaccinați nu vor mai putea lucra. Dacă încalcă interdicția, vor primi o amendă cuprinsă între 600 și 1.500 de euro.
În orice caz, vor fi suspendați fără salariu și înlocuiți.

peste 50 de ani fără vaccin

Lucrători peste 50 ani fără vaccin

După intrarea în vigoare a obligației de vaccinare, tot pentru cei peste 50 de ani, care de la 1 februarie comportă o pedeapsă unică de 100 de euro, acum intră în vigoare cea mai puternică măsură a guvernului pentru a-i convinge pe indecișii din această clasă de vârstă.

Dacă în sectorul public procentul celor care nu sunt vaccinați este mai mic, în sectorul privat situația este mai delicată.

Explică asociația Unindustria: „Unele sectoare pot avea mai multe probleme decât altele, în special logistica și producția”, scrie Il Messaggero.

Vaccinare obligatorie la cei peste 50 de ani în Italia. Draghi: „Pentru a salva vieţi”

Șoferii sunt cei mai mulți

În Italia există un procent semnificativ de șoferi nevaccinați printre șoferii de servicii de livrare de mărfuri și colete, poate și pentru că există un obicei de a lucra singur. Foarte mulți șoferi sunt români!

Chiar și șoferii, la fel ca toți ceilalți muncitori peste 50 de ani, trebuie să prezinte însă permisul verde întărit (Green Pass Rafforzzato). Aceasta este certificarea verde care se obține cu vaccinare sau cu depășirea infecției, testul negativ nu este suficient.

În acest domeniu nu este ușor să găsești șoferi pe piața muncii, din cauza cererii puternice a unui sector în expansiune rapidă precum cel al livrărilor și al transportului de marfă.

Absențele din cauza nevaccinării pot produce un efect negativ în lanț. Chiar și în producție, lipsa unor muncitori în ciclul de producție poate avea consecințe neindiferente.

Draghi a semnat: OBLIGAȚIE de vaccinare pentru toți cei peste 50 de ani, italieni și străini

Cum se organizează companiile? De la Unindustria explică că angajatul nevaccinat nu își va pierde locul de muncă, dar poate fi înlocuit cu alți lucrători temporari. Din acest motiv, multe companii deja lucrează cu agenții temporare.

Se estimează că cel puțin 500 de mii de muncitori sunt fără Super Green Pass și, prin urmare, de marți nu se vor mai putea prezenta la muncă.

Masca nu va mai fi obligatorie în exterior în Italia începând de vineri

Obligația de vaccinare, introdusă gradual

Pentru o serie de profesii, obligația de vaccinare a venit de mult: a început cu lucrătorii sanitari, a continuat cu personalul școlar și universitar, din sectoarele de salvare și siguranță publică.

Pentru toate aceste categorii, însă, nu a existat o limită de vârstă. Spre deosebire de prevederea extinsă la toate sectoarele care intră în vigoare de la 15 februarie.

Un antreprenor explică: „Agențiile temporare ne pot oferi înlocuitori pentru angajații care vor lipsi pentru perioada de timp care va fi necesară. Dar chestiunea devine mai complicată când vine vorba de un muncitor specializat”.

Italia vrea să elimine cerința 3-G pentru turiști. ”Pandemia este în faza finală”

Nici măcar de acasă nu se poate munci

Legislația este foarte clară: angajatul care nu are abonament Green întărit nu poate recurge la smart working (muncă la distanță).

Până când este în vigoare obligația de vaccinare pentru a putea munci? Decretul guvernamental indică data de 15 iunie, dar mult va depinde de evoluția pandemiei, scrie Il Messaggero.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
tramvai milano tineri asalt

Milano, 15 tineri surprinși luând cu asalt un tramvai: „Un oraș scăpat de sub control”

renzi acuzat finantare ilegala

Fostul premier Matteo Renzi, acuzat de finanţare ilegală a partidului