in

Mafiotul Messina Denaro, cel mai căutat om din ţară, judecat în contumacie, condamnat la închisoare pe viață

Un tribunal italian l-a condamnat marţi pe cel mai căutat om din ţară, mafiotul sicilian Matteo Messina Denaro, la închisoare pe viaţă pentru rolul avut în seria de atentate cu bombă cărora le-au căzut victime doi cunoscuţi magistraţi în 1992.

Un tribunal din oraşul sicilian Caltanissetta l-a condamnat pe Messina Denaro, care a fost judecat în contumacie, pentru implicarea în atentatele cu bombă care i-au ucis pe magistraţii anti-mafia Giovanni Falcone, Paolo Borsellino şi pe mulţi alţii, a relatat agenţia ANSA.

Instanţa a mai decis ca familiile victimelor să primească sume variind între 10.000 şi 500.000 de euro, iar trei supravieţuitori ai atentatelor, câte 100.000 de euro.

Messina Denaro, în vârstă de 58 de ani, se ascunde din 1993 şi este considerat fugarul cel mai proeminent al mafiei siciliene, deşi nu este clar dacă el controlează întreaga organizaţie. Messina Denaro mai avea la activ câteva condamnări pe viaţă pentru crimă. Autorităţile încearcă de mulţi ani să-l captureze, timp în care i-au arestat zeci de rude şi aghiotanți.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
bolnavii respiră cu porţia

La Spitalul din Botoşani bolnavii respiră cu porţia. Doi pacienți la o sursă de oxigen

Premierul Conte a apelat la influenceri, deosebit de populari printre adolescenţi, pentru a promova purtarea măştii