in

Manifestaţie masivă pro-vaccin și împotriva neofasciştilor la Roma

Zeci de mii de oameni au manifestat, sâmbătă, la Roma, împotriva extremei drepte, ei cerând interzicerea grupului neofascist Forza Nuova, relatează AFP, citat de Adevărul.

La protestul de sâmbătă participanţii au cerut interzicerea Forza Nuova, ca urmare a unor manifestaţii violente faţă de certificatul verde, în weekend-ul trecut, imputate neofasciştilor.

Manifestanţii strânşi în piaţa San Giovanni au afişat bannere cu mesaje împotriva fascismului.

Organizatorii susţin că manifestaţia a reunit cel puţin 200.000 de persoane. Pentru protest s-au mobilizat 800 de maşini şi 10 trenuri. Presa notează că la protest au participat peste 50.000 de persoane.

Green Pass obligatoriu, manifestații în toată Italia – VIDEO

Lideri Forza Nuova se numără printre persoanele arestate după violenţele de la demonstraţiile de săptămâna trecută legate de decizia guvernului italian de a obliga toţi angajaţii din ţară să deţină certificatul verde pentru Covid-19.

Mii de oameni au ieşit sâmbăta trecută pe străzile din Roma pentru a se opune măsurii guvernului.

Unii au încercat să rupă rândurile poliţiştilor care protejau biroul primului-ministru Mario Draghi, în timp ce un grup separat a pătruns în sediul principalului sindicat din Italia, CGIL, şi au devastat birourile.

Noaptea, zeci de protestatari au încercat, de asemenea, să pătrundă în unitatea de primiri urgenţe de la spitalul Policlinico Umberto I din Roma, unde unul dintre ei era ţinut pentru tratament, forţând lucrătorii din domeniul sănătăţii să se baricadeze în interior.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Luisa Valmarin

Cum este corect: rumeno sau romeno? Ce spune prof. Luisa Valmarin

teorii antivacciniste

Şeful medicilor din România vrea suspendarea cadrelor medicale care susţin teorii antivacciniste