in

Green Pass obligatoriu, manifestații în toată Italia – VIDEO

Astăzi, în prima zi de aplicare a obligativității Green Pass, în mai multe localități din Italia au fost organizate manifestații. Zilele trecute lucrătorii portuari au amenințat cu blocarea, în 15 octombrie, a porturilor la Trieste, Genova, Napoli, Gioia Tauro, Ancona… Ce se întâmplă, de fapt, astăzi:

Manifestație la Portul Trieste

Sunt aproximativ două mii de oameni adunați în fața Porții 4 a Portului Trieste, locul evenimentului anunțat de un sindicat al muncitorilor din Portul Trieste, care a anunțat intenția de a bloca portul.

La protest nu au venit doar lucrători portuari, ci și persoane externe. Situația este calmă, atmosfera senină, potrivit Il Messaggero.

Au existat câteva momente de tensiune când Fabio Tuiach, fost consilier al orașului cunoscut pentru pozițiile sale extremiste și fost boxer, a încercat să oprească intrarea unei mașini.

Imediat muncitorii s-au repezit și l-au convins să renunțe și să lase mașina să treacă. Mulțimea din jur, pentru a ușura tensiunea, a cântat câteva melodii tipic triestene și imediat după aceea au fost aplauze.

Portul Genova, blocat

Un pichet de muncitori blochează operațiunile portuare în portul Genova. Operațiunile portului au fost oprite. La terminal nu există nicio problemă specială.

Coordonarea lucrătorilor portului „No Green Pass” a blocat atât poarta internațională din San Benigno, cât și terminalul de feriboturi. Aici manifestanții lasă oamenii să treacă, dar nu mărfurile. Unele camioane sunt la coadă la intrare și nu pot accesa docurile. Nivelul tensiunii crește.

Ziua adevărului în Italia! Aveţi certificatul sanitar?

Sbarra (Cisl): „Fără tensiune”

„Ziua nu este caracterizată de tensiuni sau conflicte, cu excepția unei anumite realități de lucru”. Acest lucru a fost declarat de secretarul general al sindicatului CISL, Luigi Sbarra, cu privire la ceea ce se întâmplă astăzi odată cu începerea obligației permisului verde la locul de muncă, vorbind la Rai News 24.

„Trebuie să evităm radicalizarea conflictului și să însoțim această fază cu responsabilitate maximă: ca sindicat am considerat întotdeauna permisul verde util și important pentru reguli uniforme la locurile de muncă publice și private ».

Porturile Napoli și Gioai Tauro, activități regulare

În prezent, nu există probleme legate de introducerea obligației Green Pass în portul Napoli. Situație sub control într-un port în care, așa cum este confirmat de sindicate, „marea majoritate a lucrătorilor sunt vaccinați”. În acest moment, niciun disconfort și niciun protest.

Niciun blocaj sau problemă specială la portul Gioia Tauro, cel mai mare port italian de import și export, legat de introducerea obligației permisului verde. Între prima tura, care a început la 1 și s-a terminat la 7 în această dimineață, și a doua tura care a început la 7 și care se va încheia la 13, sunt aproximativ 60 de muncitori din 280 care nu s-au prezentat pentru că nu aveau certificat verde.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]
femeie agresata de sot

Român arestat după ce și-a ucis soția la Roma, dând-o cu capul de perete

italia hot infometat

„Îmi cer scuze, eram înfometat şi nu aveam bani”. Povestea hoţului care impresionează Italia