in

Mașinile din Italia sunt din ce în ce mai vechi, italienii nu mai au bani pentru autoturisme noi

Mașinile din Italia sunt din ce în ce mai vechi: vârsta medie este de peste 12 ani, iar una din patru este Euro 4. Potrivit unui studiu UNRAE (Unione Nazionale Rappresentanti Autoveicoli Esteri), în Italia circulă însă 39,3 milioane de mașini, în creștere față de 2021, scrie corriere.it/motori.

Citiți și: Român din Vercelli, cunoscut vânzător auto, mort în accident de circulație, familia acuză intervenția lentă a ambulanței

Mașinile din Italia sunt din ce în ce mai vechi

Mașinile care circulă pe șoselele din Italia sunt din ce în ce mai bătrâne. Așa reiese din cel mai recent raport al Unrae (Unione Nazionale Rappresentanti Autoveicoli Esteri), potrivit căruia există tot mai multe mașini cu o vârstă medie tot mai mare. În Italia circulă 39,3 milioane de mașini (față de 38,8 în 2021) cu o vârstă medie de peste 12 ani (mai exact 12,2).

23,7 % sunt Euro 4

Cercetarea mai arată că 24,7% dintre mașinile care circulă în țara noastră sunt pre-Euro 4 și au peste 17 ani, 23,7% sunt Euro 4, 17,5% Euro 5 și 34,2% Euro 6. Pe scurt, un sfert dintre mașinile care circulă pe drumurile italiene sunt învechite și, în multe cazuri, sunt excluse din centrele principalelor orașe ale țării noastre.

Scăderea vânzărilor

Tendința generală a pieței a arătat un semn clar de minus anul trecut. Cele 1,3 milioane de unități înmatriculate în 2022 au scăzut cu 9% față de cele 12 luni din 2021, în timp ce pentru anul în curs se așteaptă o creștere de doar 100 de mii de unități. Pe scurt, zilele în care media înmatriculărilor de mașini noi în Italia era de aproximativ 2 milioane de unități pe an par o amintire îndepărtată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]
Doi copii români morți într-un bazin de irigații la Manfredonia

Tragedie la Manfredonia, doi copii români de 6 și 7 ani găsiți morți într-un bazin de irigații

Povestea tragică a Cosminei Mariciuc

Povestea tragică a Cosminei Mariciuc: după ani de muncă grea în Italia, a pornit pe ultimul drum spre locurile natale