in

Italia, măsuri mai STRICTE în taxiuri, trenuri şi autobuze. Cum puteţi circula

Ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri de coronavirus, Italia a anunţat măsuri înăsprite de siguranţă sanitară în taxiuri, trenuri şi autobuze, relatează Agerpres.

Doar doi pasageri vor avea voie să urce pe bancheta din spate a unui taxi dacă nu sunt din aceeaşi familie, iar scaunul pasagerului va rămâne liber, potrivit unei decizii luate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Infrastructurii, informează luni presa italiană.

Autorităţile sanitare şi poliţia transporturilor au acum posibilitatea să oprească trenurile de pasageri, dacă există un caz suspect de COVID-19. În această situaţie, operatorul feroviar trebuie să dezinfecteze compartimentul afectat înainte ca trenul să-şi poată continua călătoria.

În plus, acolo unde este posibil, şi mai ales în staţiile importante din Roma, Milano şi Florenţa, aşa-numitul „paşaport verde” va fi verificat înainte ca pasagerii să urce în trenurile pe distanţe lungi.

Italia, copil de 12 ani, cere permisiunea instanței să se vaccineze: ”Tata nu mă lasă!”

Paşaportul verde oferă dovada trecerii prin boală, a vaccinării împotriva COVID-19 sau a unui test negativ.

În autobuze, uşa din faţă va fi deschisă atunci atunci când există un perete de protecţie între şofer şi pasageri. Măştile rămân obligatorii, la fel ca în trenuri şi taxiuri.

În Italia, numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere, însă mai lent decât în alte ţări din Europa, precum Germania.

Circa 84% dintre italieni cu vârsta peste 12 ani sunt complet vaccinaţi şi aproape 87% au primit cel puţin o doză de vaccin.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
adoptie gay

PRIMA adopţie gay în România. „Mulţi cred că și copilul va deveni la fel”

avion Dan Petrescu prabusit la Milano cutia neagra nu contine date

Avionul prăbușit la Milano, cutia neagră NU A ÎNREGISTRAT NIMIC, era oprită din aprilie