in

Dan Barna vrea măsuri mult mai ferme pentru a convinge populaţia să se vaccineze. «Vorbim de perspectiva unui val 4»

Vicepremierul Dan Barna şi-ar dori vaccinare obligatorie şi sancţiuni pentru cei care nu se vaccinează. În contextul în care ţări precum Franţa şi Grecia intenţionează să introducă vaccinarea obligatorie pentru cadrele medicale, vicepremierul Dan Barna a declarat, la B1 TV, că ar fi văzut necesitatea unor măsuri mult mai dure pentru convingerea populaţiei să se vaccineze.

„În ce priveşte vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susţin cu toată convingerea. Adică eu chiar cred că ar fi trebuit să avem măsuri mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea, în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar pentru persoane vaccinate, tocmai pentru a încuraja vaccinarea. Pentru că, da, vorbim de perspectiva unui val 4, care vedem că în multe ţări din lume este deja activ.

Avellino, moare la 22 de ani de stop cardiac, familia vrea să știe dacă vaccinul J&J este vinovat

Vorbim de o tulpină care răspunde la vaccin, şi asta e foarte bine, dar pentru asta trebuie să fii vaccinat. Este mult mai molipsitoare, dacă la vechile tulpini, cea originală şi cea britanică, dintr-o familie de 5, la cea originală se infectau una sau două persoane, la cea britanică erau trei, la aceasta, Delta, la această ultimă tulpină, se infectează 5 din 5. Deci, dacă îţi intră virusul în familie toată familia face COVID.

Or, e foarte important dacă eşti vaccinat să nu ai simptome deloc sau foarte uşoare sau nici măcar să nu ajungi la spital, faţă de varianta în care nu eşti vaccinat şi, Doamne fereşte, poţi să ajungi la Terapie Intensivă sau într-o situaţie foarte gravă. (…) Nu există, şi o spun din păcate, posibilitatea vaccinări obligatorii, e o chestiune pe care o înţeleg şi o respect, dar măsuri ferme prin care vaccinarea să fie încurajată le susţin, pentru că e soluţia prin care putem cu toţii să ne asigurăm că nu vom ajunge din nou în situaţiile neplăcute pe care le-am trăit anul trecut„, a declarat Dan Barna, la postul B1 TV.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alegeri locale în Italia! ROMÂNII POT PARTICIPA atât în calitate de alegători, cât și de candidați

Un liberal român pe listele lui SALVINI la Roma: ”PNL și LEGA au multe lucruri în comun”