in

Milano, o tânără de 20 de ani a murit de șoc anafilactic după tiramisu: ”Deserturi vegane și lactate produse împreună”

ItaliaMilano, o tânără de 20 de ani a murit de șoc anafilactic după tiramisu. A comandat un tiramisu, s-a uitat pe etichetă, apoi a cerut mai multe informații: pentru alergia ei foarte puternică, faptul că nu există urme de produse lactate este o chestiune de supraviețuire.

Persoanalul restaurantului o liniștește. Ea începe să mănânce. La a doua lingură, se simte rău. Aleargă la baie, încearcă să vomite, ia medicamentele pentru astm și cortizonul pe care le are la ea, dar la scurt timp leșină. Ambulanța o duce la spital, unde moare. Tragedia s-a întâmplat între duminică și luni, scrie milano.corriere.it.

Citiți și: Ajung la supermarket primele paste italiene făcute cu făină de greieri: acestea sunt

Milano, o tânără de 20 de ani a murit de șoc anafilactic după tiramisu

Dar la doar câteva ore după cină, între 26 și 27 ianuarie, polițiștii de la secția de poliție „Sempione” îl alertează pe medicul de gardă de la Agenția pentru Protecția Sănătății, care confiscă borcanul de Mascherpa „Tiramisun”, care nu este produs de lanțul de restaurante Flower Burger, care îl cumpără în schimb de la cofetăria Glg srl, cu un magazin în Milano și un laborator în afara orașului.

Analizele au scos la iveală urme de lapte. A doua zi dimineața, tehnicienii Ats dau buzna în laborator și găsesc doi muncitori: unul pregătește biscuiți vegani, celălalt pune cremă de mascarpone în borcanele de 100 de grame de tiramisu destinate comerțului.

Problemă: cele două preparate au loc pe aceeași tejghea, în timp ce liniile de lucru ar trebui să fie „separate”, în caz contrar, eventuala prezență a urmelor de lapte ar trebui declarată pe eticheta produselor vegane (care ar înceta astfel să mai fie vegane).

Patru persoane anchetate

Sancțiunea dată laboratorului pentru acest control orientează acum și ancheta procurorului Luca Gaglio pentru ucidere din culpă, întrucât este foarte probabil ca și contaminarea cu lactate să se fi produs chiar acolo, atât de mult încât s-au găsit urme de lapte într-un întreg lot de borcane pentru care Ministerul Sănătății a dispus acum două zile o „retragere”.

Proprietarul companiei, directorul de producție și doi muncitori sunt anchetați. ”Fiica mea avea o alergie foarte severă la lapte și una mult mai puțin severă la ouă”, a explicat în procesul-verbal mama elevei (familia l-a desemnat pe avocatul Alberto De Sanctis).

Și cum, între timp, analizele alimentelor confiscate în restaurant au scos la iveală urme de ouă în maioneza produsă de restaurantul vegan, tot ca o formă de garanție în vederea autopsiei, este posibil ca și aici să fie identificați suspecți.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia: fetiță de 17 luni arsă cu spray deodorant de mama sa: ”Nu credeam că o să-i fac rău, îmi pare rău”

Viață de infern pentru o italiancă stabilită în România

Viață de infern pentru o italiancă stabilită în România și ajutorul neprețuit primit de la români