in

Noul Cod Rutier: amenzi de până la 2.600 de euro pentru cei care folosesc telefoanele mobile

Telefon mobil în timpul conducerii – Noi reguli privind Codul Rutier: amenzi de până la 2.600 de euro pentru cei care folosesc telefoanele mobile în timpul conducerii. Consiliul de Miniștri a aprobat proiectul de lege privind siguranța rutieră și revizuirea Codului Rutier. Scopul a fost majorarea amenzilor pentru cei care folosesc telefoanele mobile la volan sau pentru depășirea vitezei. Obiectivul guvernului Meloni este să fie aprobat înainte de iarnă: până în prezent noile reguli nu au intrat încă în vigoare. Dar să vedem ce se schimbă.
>>> ”Permisul de conducere anulat pe viață” apare în noul cod rutier italian, există și o surpriză urâtă la amenzi

Telefon mobil în timpul conducerii: permis suspendat și amenzi mai mari

Reguli mai stricte pentru cei care folosesc telefoanele mobile (fără vivavoce) în timpul conducerii. Amenda merge de la 165-660 de euro la 422-1.697 de euro, cu suspendarea licenței de la 15 zile la 2 luni de la prima abatere. 

Dacă ați fost recidivist în doi ani , pe lângă suspendarea permisului pentru una până la trei luni, veți fi amendat de la 644 la 2.588 euro, precum și o reducere de puncte din permis: 8 pentru prima infracțiune și 10 pentru a doua, scrie Il Sole 24 ore. Permisul (pentru cei cu mai puțin de 20 de puncte) se suspendă și în caz de conducere periculoasă sau în sens greșit, sau pentru trecerea pe roșu.
>>> Noul cod rutier în Italia, fără milă pentru cine folosește telefonul mobil: ”Nu e doar amendă, dar te oprești cu mașina acolo”

Permisul retras 3 ani pentru conducere în stare de ebrietate

Oricine conduce în stare de ebrietate sau după ce consumă droguri riscă să i se suspende permisul pentru până la 3 ani. Pentru recidiviști, limita permisă de alcoolemie este redusă la 0 g/l, pentru toți ceilalți este de 0,5. 

„ Alcool-lock” este obligatoriu și trebuie instalat în mașină pe cheltuiala proprie: blochează mașina dacă descoperă o alcoolemie peste zero. În cazul unor infracțiuni grave de conducere, cum ar fi fuga după un accident, permisul va fi retras pe viață. În caz de suspiciune de consum de droguri, permisul de conducere va fi imediat retras.

Amenda de până la 1.400 de euro pentru depășirea limitelor de viteză

În Italia nu există modificări ale limitelor de viteză. Maximum 130 de kilometri pe oră pe autostradă și 110 pe autostrăzi și drumuri extraurbane. Limita poate ajunge la 150 pentru autostrăzile cu 3 benzi plus cea de urgență dar în funcție de tipul de traseu și de trafic. În cazul depășirii vitezei, amenda devine mai aspră, ajungând până la 1.400 de euro în cazurile cele mai grave.

Pentru șoferii noi, perioada de conducere obligatorie crește la 3 (de la 1) înainte de a putea conduce o mașină cu motor mare . Un minor care este prins conducând fără permis și beat sau drogat va trebui să aștepte până la împlinirea vârstei de 24 de ani pentru a putea conduce.

Restricții pentru trotinete

Reguli stricte și pentru trotinete. Pentru cele private veți avea nevoie de asigurare și un număr de identificare. Casca obligatorie pentru toată lumea, chiar și pentru cei care folosesc sharing. Circulația pe drumurile extraurbane cu limite ce depășesc 50 km pe oră este interzisă. 

De asemenea, este interzisă circularea pe trotuare și în zonele pietonale. Voința Guvernului este extinderea pistelor de biciclete. Șoferii sunt obligați să mențină o distanță de cel puțin un metru și jumătate pentru a depăși o bicicletă .

Amenzi pentru cei care parchează în spații pentru persoane cu handicap

Reguli mai stricte se aplică și celor care parchează în zonele rezervate persoanelor cu dizabilități: pentru mopede și motociclete cu două roți amenda va fi de la 165 la 660 de euro, în timp ce pentru restul vehiculelor, de la 330 la 990.
>>> Italia, amenzi de peste 116.000 de euro pentru un român, proprietar fictiv a 220 de autovehicule

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
batrana ucisa fiu

Italia, femeie în vârstă găsită carbonizată într-o casă de la țară: fiul arestat pentru crimă

Se caută ciobani în Italia

Se caută ciobani în Italia, specializați în producerea de brânzeturi de oaie și de capră