in

La Alba, în apropiere de Torino, o trufă albă a fost vândută cu 103.000 de euro

Ciuperca cea mai scumpă din lume stabilește prețuri record de vânzare în Italia. Un antreprenor din Hong Kong a cheltuit 103.000 de euro pentru a lua acasă piesa de rezistență a celei de-a 22-a Licitații Mondiale de Trufe Albe din Alba, în Italia, anunță Corriere dela Sera.

Tartufo vândut la o licitație în Italia cu o sumă record, ciuperca uriașă cântărește peste 1 kg

Trufa recordurilor cântărește 830 de grame.

La Castelul din Grinzane Cavour, din provincia Cuneo, în legătură directă cu Moscova, Singapore și Dubai, precum și cu Honk Kong, s-au strâns peste 457.000 de euro din vânzarea de trufe, care anul acesta vor fi donați Fundației Bra Onlus a Spitalului din Alba pentru finanțarea renovării și reechipării secției de pediatrie.

În schimb, celelalte trei trufe albe de Alba de 230 de grame, 250 de grame și 400 de grame au mers la un antreprenor danez și la doi antreprenori italieni.

Din 1999 până astăzi, resursele strânse de licitație au depășit 5,7 milioane de euro, devenită astfel o întâlnire fixă a toamnei piemonteze, capabilă să atragă interesul pasionaților de trufe din întreaga lume.

După 14 ani în Italia, a înființat o plantație de tartufo în țară: ”Când am venit acasă, am spus că risc şi eu”

500 de euro pe hectogram

Dacă privim la prețurile Licitației de la Alba, putem vedea cum 2021 echivalează recordul din 2017 de 500 de euro pe hectogram.

Între 2018 și 2020, în schimb, prețul a fost între 300 de euro și 350 de euro pe hectogram. În ceea ce privește piața în general, prețurile trufelor sunt la cele mai mari niveluri de 15 ani.

Unul dintre motivele creșterii prețurilor este deficitul de produse, recolta sezonieră este în prezent aproape înjumătățită, iar toamna caldă afectează prezența trufelor.

Valoarea este, apoi, legată de fragilitatea acestei ciuperci valoroase. O trufă are o viață de o săptămână, maxim zece zile

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
avion Dan Petrescu prabusit la Milano cutia neagra nu contine date

Avionul prăbușit la Milano, cutia neagră NU A ÎNREGISTRAT NIMIC, era oprită din aprilie

viata badanta italia

Marinela, o femeie din Botoșani, a explicat ce înseamnă să fii badantă în Italia