in

Pachete suspecte către ambasade și consulate ucrainene: „Sânge la Napoli, ochi de pește la Roma”

Ochi de pește la ambasada Ucrainei din Roma – După Madrid, coletele pline de sânge sau care conţineau ochi de animale au fost livrate la ambasadele Ucrainei „din Ungaria, Olanda, Polonia, Croaţia, Italia, la consulatele generale din Napoli şi Cracovia şi la consulatul din Brno”, a anunțat ministerul ucrainean de externe.

Refugiații din Ucraina se plâng de condițiile din Italia: muncă multă, salarii mici, nevoia recomandărilor. ”Vom merge în Germania”

Ochi de pește la ambasada Ucrainei din Roma

După Madrid , la ambasada Ucrainei din Roma a ajuns şi un colet suspect. În interior, potrivit unor surse oficiale, ar fi fost găsit un ochi de pește.

Consulatul a respectat protocolul de securitate și odată identificat pachetul suspect a chemat carabinierii pentru verificare. Securitatea a crescut în misiunile diplomatice ucrainene din străinătate după ce o scrisoare care conținea materiale pirotehnice a explodat în interiorul ambasadei Ucrainei din capitala Spaniei, rănind ușor un angajat .

Alte cinci scrisori similare au fost livrate în Spania unor entități și personalități legate de ajutorul militar pe care Occidentul îl oferă Kievului, chiar dacă în acest moment autoritățile spaniole nu au comentat cine ar putea fi în spatele scrisorilor. Ministerul de Interne a raportat că coletele care soseau în Spania au fost cel mai probabil trimise de pe teritoriul spaniol, relatează fanpage.it.

Ochi de animal și sânge în colete

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean a anunțat că, după cea de la Madrid, alte ambasade și consulate din alte șase țări au primit amenințări, în special „ colete sângeroase ”, care conțin „ ochi de animal ”, așa cum s-a întâmplat în Roma. „Avem motive să credem că o campanie bine planificată  de teroare și intimidare este în desfășurare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene”, a declarat ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba.

Concret, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a precizat că „ambasadele din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația, Italia, consulatele generale din Napoli și Cracovia și consulatul din Brno au primit colete însângerate”, conținând „ochi de animale”, a scris el pe Facebook, menționând că ei studiază „sensul acestui mesaj”.

Intrarea în reședința ambasadorului din Vatican a fost și ea vandalizată. „Solicităm guvernelor străine să ofere misiunilor diplomatice ucrainene din străinătate cel mai înalt nivel de protecție , în conformitate cu Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice”, a conchis Nikolenko în mesajul său.

Anastasia, o tânără de 23 de ani, venită din Ucraina de câteva luni, găsită moartă la Fano, copilul de trei ani a rămas al nimănui

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
furat scoala

Italia, român arestat de două ori în trei zile: prins că a furat din biserică și apoi de la o școală

santier italia

Italia, paralizat după o cădere pe șantier în prima zi de lucru: muncitorul nu primește nicio compensație