in

Italia, paralizat după o cădere pe șantier în prima zi de lucru: muncitorul nu primește nicio compensație

Italia, paralizat după o cădere pe șantier în prima zi de lucru. Ar fi trebuit să fie un ajutor oferit unui prieten care avea o firmă individuală, „dacă vrei să vii să-mi dai o mână de ajutor pe șantier”.

Dar prima zi de muncă – fără contract, fără pregătire, fără echipament – pentru un muncitor albanez i-a schimbat viața într-un mod cu totul și cu totul dramatic: cădere de la cinci metri, spate rupt, paralizie, scaun cu rotile pentru tot restul vieții, scrie milano.corriere.it.

Italia, ”panino” cu două cuie în interior, un bărbat a ajuns în sala de operație în stare critică

Italia, paralizat după o cădere pe șantier în prima zi de lucru

Totul pentru că, în timpul lucrărilor de întreținere extraordinară pentru îndepărtarea acoperișului din azbest și înlocuirea acestuia cu foi de aluminiu într-o clădire industrială aparținând unei societăți imobiliare din Via del Lavoro din Bernate sul Ticino, nimeni nu i-a spus să fie atent, în timp ce muta materialele de lucru, să nu calce pe niște luminatoare fixe din plexiglas, care, sub greutatea sa, au cedat imediat și l-au făcut să plonjeze de la o înălțime de cinci metri.

De aici și acuzația că antreprenorul de 41 de ani nu i-a pus la dispoziție muncitorului „echipamentul de protecție individuală necesar pentru efectuarea lucrărilor la mare altitudine, deși era conștient că acoperișul prezenta un risc de cădere din cauza prezenței unor elemente pe care nu se putea călca”.

Că nu a asigurat „măsuri de protecție colectivă” împotriva căderii în caz de presiune pe suprafețe care nu puteau suporta greutatea muncitorului; și că „nu a luat măsurile necesare în ceea ce privește asistența medicală de urgență”.

Nici măcar perspectiva de a primi o despăgubire

Acest ultim pasaj amintește faptul că, potrivit rechizitoriului procurorului Maria Letizia Mocciaro, în acea zi, imediat după căzătură, prietenul-angajator l-a urcat în propriul vehicul și l-a dus la urgențele spitalului din Magenta, dar l-a lăsat acolo, pentru ca apoi să fie depistat câteva zile mai târziu de anchetă.

Acum, muncitorul albanez paralizat, reclamant alături de avocatul Marco Rosafio, nu are nici măcar perspectiva de a primi o despăgubire demnă din partea celor doi inculpați, ambii cu mijloace economice reduse (angajatorul albanez și dirigintele de șantier italian), astfel încât speranțele reziduale de a avea ceva resurse pentru anii viitori de asistență necesară atârnă de citarea, în cadrul procedurii penale, a companiei de asigurări ca posibilă „răspundere civilă”.

Între timp, din punct de vedere strict penal, în timp ce managerul de construcții a ales să fie judecat în cadrul unui proces obișnuit, apărătorii angajatorului au optat pentru o negociere nu foarte simplă a pledoariei. Prima propunere de pedeapsă de 18 luni pentru acuzația de vătămare corporală gravă, de fapt, a fost considerată necorespunzătoare și respinsă de judecătoarea Valeria Recaneschi de la Secția a IX-a penală.

Cea de-a doua, ajustată în sus, a fost în cele din urmă acceptată de judecătorul Fabio Processo și formalizată acum în 2 ani, dar cu o pedeapsă cu suspendare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pachete suspecte către ambasade și consulate ucrainene: „Sânge la Napoli, ochi de pește la Roma”

nascut masina

Palermo, o tânără a născut în mașină, pe bancheta din spate, în fața copiilor pe care îi ducea la școală. ”Ura, a sosit frățiorul”