Menu
in

Sardinia, zeci de îngrijitoare, grădinari sau paznici își pierd locurile de muncă, oligarhii ruși își părăsesc vilele de lux

Oligarhii ruși își părăsesc vilele de lux. Stilul de viață al oligarhilor a cunoscut zile mai bune. Între timp, mulți dintre mogulii petrolului își părăsesc vilele de lux din Sardinia, scrie presa internațională. Zeci de îngrijitoare, grădinari sau angajați de securitate își pierd locurile de muncă.

Efectele războiului din Ucraina asupra clasei bogate de oligarhi din Rusia devin din ce în ce mai vizibile. După ce doi oligarhi și-au pierdut deja iahturile prin confiscare, viața devine din ce în ce mai puțin confortabilă pentru superbogații din Sardinia.

Citiți și: Îngrijorare în Sardinia pentru turism: Războiul din Ucraina îl va afecta de la Paște până în septembrie

Oligarhii ruși își părăsesc vilele de lux  

Pentru că după embargoul UE, care vizează și oligarhii ruși, aceștia încep treptat să-și părăsească vilele de lux din Sardinia. 

Potrivit presei, zeci de angajați au fost deja disponibilizați. Mirko Idili, șeful federației sindicale CISL din regiunea Sardinia Gallura, relatează despre angajații cărora li s-a spus că nu vor mai fi nevoiți să vină la muncă de luni. 

Grădinarii, îngrijitorii, angajații de securitate sau administrativ – toți își pierd acum aparent locurile de muncă. 

Vilele stau goale și zeci de persoane își pierd locurile de muncă

După cum relatează Kronen Zeitung, numeroase companii locale de construcții sunt, de asemenea, afectate de schimbarea bruscă. Regiunea s-a caracterizat recent prin faptul că s-au făcut o mulțime de capital și investiții în vile magnifice și iahturi de lux. 

Acestea aparțin unor companii legate de oligarhii ruși și celor asociate acestora, explică Idili. Acum urmează să aibă loc întâlniri și discuții pentru a-i proteja pe angajații disponibilizați. 

Potrivit presei din Sardinia, peste 40.000 de ruși își petrec vacanțele pe Costa Smeralda. „Anul pandemic 2020 a fost un an negru pentru angajare aici, cu 60 la sută mai puține angajări noi decât în ​​anul precedent, situația cu greu s-a îmbunătățit”, a spus Idili. 

Războiul din Ucraina și consecințele sale indirecte și directe sunt acum o altă lovitură pentru insula de vacanță. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 14 In medie: 3.1]
Exit mobile version