in

Papa Francesco: «Evitați bârfa!»

Papa Francisc s-a întâlnit cu reprezentanţi ai asociaţiilor angajaţilor saloanelor de înfrumuseţare din Italia, luni, la Vatican şi le-a cerut acestora să contribuie la bunăstarea societăţii şi să evite bârfa, potrivit vaticannews.va.

”Vă încurajează, mai presus de toate, să vă practicaţi profesia creştineşte, tratând clienţii cu bunătate şi respect, oferindu-le mereu un sfat bun şi o încurajare şi evitând să îi atrageţi la bârfa care apare mereu cu uşurinţă în mediul dumneavoastră de lucru, după cum bine ştiţi„, a mai spus papa Francisc.

Audienţa a avut loc cu ocazia Zilei Sfântului Martin de Porres, patronul acestei bresle.

În timpul audienţei – care a avut loc în ziua din săptămână când de obicei angajaţii saloanelor de înfrumuseţare sunt liberi -, papa i-a încurajat pe cei aproximativ 230 de membri ai Comitetului Sfântului Martin de Porres să îşi facă meseria „creştineşte” şi să ajute la bunăstarea societăţii.


Sfântul de origine peruană (9 decembrie 1579 – 3 noiembrie 1639), a explicat papa, a făcut parte din ordinul călugărilor dominicani şi a dus o viaţă modestă dublată de iubirea pentru semeni. S-a dedicat celor săraci şi bolnavi, le-a oferit îngrijire, având cunoştinţe în domeniul farmaceutic şi fiind şi elev al unui bărbier-chirurg, aşa cum se obişnuia în acea epocă.

Martin de Porres a fost declarat sfânt de papa Ioan al XXIII-lea, în 1962.

Papa Francisc a declarat că „figura modestă şi măreaţă a Sfântului Martin de Porres”, pe care papa Paul al VI-lea l-a proclamat patron al breslei în 1966, trebuie să le fie martor permanent al valorilor creştine.

Surpriză pentru un român din Roma: «M-am întâlnit cu Papa Francesco, a venit pe ascuns, ne-a luat prin surprindere»

Papa Francesco și-a sărbătorit ziua cu doi români fără adăpost

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Venit de cetățenie în Italia, peste 23.000 de români au depus cerere. Se primesc în medie 520 de euro pe lună

Impact mortal la Ostia: și-a pierdut viața fostul președinte al municipului XIII din Roma, un român dus în cod roșu la spital