in

Avertismentul Papei Francisc: «Aveţi grijă. Nu vă strigaţi victoria prea repede»

Papa Francisc victoria

Papa Francisc le-a spus credincioși prezenți, duminică, în piaţa Sfântul Petru că Italia a depășit faza acută a epidemiei, dar i-a îndemnat să nu lase garda jos împotriva coronavirusului. El le-a cerut oamenilor să nu strige victoria prea repede şi să respecte regulile impuse de guvern în privinţa măsurilor de distanțare și protecției, informează Reuters.

Papa Francisc, care s-a adresat unei mulţimi de câteva sute de persoane strânse în piaţa Sf. Petru, a reacţionat la aplauzele care au izbucnit atunci când le-a spus enoriaşilor că prezenţa lor, deşi redusă, este un semn că Italia a depăşit faza acută a pandemiei.

„Aveţi grijă. Nu vă strigaţi victoria prea repede”, i-a avertizat suveranul pontif, abătându-se de la textul pregătit în avans.

Aproape 34.000 de oameni au murit în Italia de coronavirus, statul european situându-se pe a patra poziţie în ceea ce priveşte numărul de decese de COVID-19, după SUA, Marea Britanie şi Brazilia.

„Trebuie să respectăm regulile în continuare. Slavă Domnului, ce-i mai greu este pe cale să treacă, dar numai dacă respectăm regulile stabilite de autorităţi”, a insistat papa Francisc, care a adăugat că nimeni nu trebuie să uite că boala continuă să facă multe victime în alte ţări. „Vinerea trecută, murea o persoană pe minut. Teribil”, a spus Papa.

orăşel italian testare în masă

Testare în masă într-un orăşel italian, rezultat şocant: un locuitor din trei a fost infectat. Foarte puţini au avut simptome specifice

„De 10 ori mai multe apeluri decât în perioada precedentă.”Cum i-au ajutat consulatele românești din Italia pe români în timpul pandemiei? Cifre în exclusivitate