in

Pescuiau cu electroșocuri, patru români prinși cu o jumătate de tonă de pește la Fusignano

Braconieri români arestați în Italia


Braconieri români arestați în Italia, în provincia Ravenna – Călătorind de la Fusignano la Valle Santa, o localitate din municipiul Argenta, în decurs de o noapte au pescuit ilicit o jumătate de tonă de pește din apele deținute de Consorzio della Bonifica Renana, zonă care în care se înregistraseră deja episoade similare.
Acum cei patru cetăţeni români, cu domiciliul în Fusignano, vor trebui să răspundă în fața justiției pentru braconaj. Expediţia lor în zona Ferrarese a fost întreruptă de intervenţia carabinierilor forestieri, care s-a încheiat cu arestarea în flagrant a tuturor presupuşilor braconieri.
Operațiunea ”Siluro”: braconaj la Rovigo, blocată furgonetă cu numere românești cu opt sute de kilograme de somni și crapi

Braconieri români arestați în Italia, după observări și urmăriri

Operațiunea de interceptare a braconierilor, cu observări și urmăriri, se desfășura de ceva vreme și a văzut implicarea diferitelor forțe pe teren, atât din zona Ferrara, cât și din zona Ravenna: nu doar carabinierii forestieri din Portomaggiore și Ferrara. Nucleul din Casalborsetti, dar și voluntarii asociației Eurocarp Club din Comacchio și comandamentul poliției locale din Ravenna.
Datorită acestei colaborări extinse, în noaptea de miercuri spre joi (22-23 februarie), patrulele forestiere au reușit să identifice cu certitudine zona în care își desfășurau activitatea pescarii descoperind o spărtură în gard, scrie Corriereromagna.it
Braconaj cu curent la Rovigo: Destructurată bandă de români, confiscată aproape o tonă de pește

Prinși în flagrant

Cei patru au fost surprinși chiar în momentul în care strângeau peștele, după ce au braconat pe apă la bordul unei bărci de cauciuc folosind un electro-asomator artizanal cu cabluri electrice conectate la o baterie, pentru prinderea peștilor.
Prada strânsă a fost impresionantă: între crap, somn, caras și anghilă se strânseseră deja un total de 500 de kilograme, dintre care 300 erau încă în viață. Carcasele animalelor moarte, în valoare totală de 200 de kilograme, au fost ridicate și apoi trimise spre distrugere într-o fabrică autorizată; o parte a fost trimisă la institutul zooprofilactic pentru investigații.
Peștii rămași au fost aruncați înapoi în apă. Barca și mașina în care fusese înghesuit peștele au fost sechestrate și de militari.
Braconierii români devastează Padul: «Din România au fost alungați de armată cu elicoptere și au venit în Italia»

Acuzații multiple

Cei patru, trezindu-se fără căi de fugă din cauza intervenției bruște a pădurarilor, s-au lăsat arestați. Acum ei vor trebui să răspundă pentru multiple acuzații, de la braconaj de pește la furt calificat, daune, maltratare și ucidere a animalelor.
Vineri, braconierii au fost duși la Tribunalul din Ferrara pentru validarea arestării, după noaptea petrecută în arest: judecătorul a dispus aplicarea măsurii asigurătorii împotriva lor obligația de a se prezenta zilnic la secția de Carabinieri din Fusignano.
Braconier român cu pistolul pe Facebook, ameninţă poliţia la Ferrara. Lega Nord cere expulzarea

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Și-a rănit partenera lovind-o cu un cutiț în stomac, în fața copilului, român arestat la Florența

Oficial din Garda de Finanțe moare subit în insula Elba

Elba, oficial din Garda de Finanțe moare neașteptat la 48 de ani