in

Planuri pentru războiul din Ucraina: Ministrul român al apărării, în vizită la Roma

Ministrul român al apărării, în vizită la Roma – Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, efectuează, în perioada 24-27 septembrie, o vizită de lucru în Republica Italiană, la invitația omologului italian, Guido Crosetto. Întâlnirea oficială a avut loc luni, 25 septembrie, la sediul Ministerului Apărării al Italiei, scrie un comunicat al MApN.
>>> Guido Crosetto a vizitat trupele italiene din România: „O rană deschisă în inima Europei” – video

Comunicatul spune că agenda de discuții a inclus „teme de actualitate cu privire la cooperarea în domeniul apărării, atât în format bilateral, cât și în context NATO și UE”. Tradus, s-a discutat despre războiul din Ucraina și despre pregătirile celor două armate.
>>> Înmormântare laică pentru Napolitano, pentru prima dată un președinte cu funeralii la Camera Deputaților: ce implică

Comunicatul mai spune: „A fost evidențiată colaborarea excelentă pe dimensiunea de apărare și securitate din cadrul parteneriatului strategic dintre România și Italia și au fost avansate perspective de intensificare și dezvoltare a cooperării forțelor noastre armate, mai ales în contextul evoluțiilor de securitate din regiunea Mării Negre, generate de războiul brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, un stat independent și suveran.

În context NATO, oficialul român a punctat nevoia continuării demersurilor de întărire a securității în regiunea Mării Negre, în contextul atacurilor Rusiei asupra porturilor Reni, Ismail și Chilia, subliniind importanța prezenței militare italiene la exerciții aliate desfășurate pe teritoriul național al României, precum şi contribuția cu personal de stat major la structurile de comandă şi control aliate constituite în România.
>>> Roberto Vannacci, generalul italian căsătorit cu o româncă, întoarce Italia pe dos cu o carte care se opune „gândirii unice”

Ministrul român al apărării în vizită la Roma

De asemenea, cei doi oficiali au subliniat importanța continuării sprijinului pe care atât România, cât și Italia îl acordă Ucrainei.

Comunicatul complet AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Giorgio Napolitano este înmormântat cu funeralii laice

Înmormântare laică pentru Napolitano, pentru prima dată un președinte cu funeralii la Camera Deputaților: ce implică

Moare într-un accident absurd la mașina de spălat vase

Italia, un bărbat moare într-un accident absurd la mașina de spălat vase