in

Propunere Fincantieri: microcipuri în bocancii muncitorilor pentru a şti unde sunt exact

Coordonatorul naţional al sindactelor din sectorul Metalmecanic a dezvăluit că pe timpul negocierilor pentru reînnoirea contractului integrativ de muncă, întreprinderea Fincantieri a cerut introducerea de microcipuri în bocancii muncitorilor, „pentru implementarea siguranţei”. Intreprinderea Fincantieri este deţinută în proporţie de 75% de Fintecna, care la rândul său aparţine de Cassa Depositi e Prestiti, şi deci statului.

Administratorul delegat al Fincantieri, Giuseppe Bono, a afirmat: „Dacă ar fi după noi am introduce microcipuri în cizmele lucrătorilor pentru a şti unde sunt exact„.

La întâlnirea de la Genova, la sediul Confindustria, în prezenţa sindicatelor confederale, s-a discutat despre reînnoirea contractului integrativ Fincantieri, fiind pusă pe masă şi propunerea microcipurilor.

„Fincantieri – a explicat Bruno Papignani, coordonator naţional al Fion Cgil pentru Grup – şi-a exprimat dorinţa de a pune în cizmele şi în căştile lucrătorilor un microcip util pentru localizarea poziţiei acestora, motivând această propunere drept o chestiune de siguranţă. Eu o găsesc bizară”.

Da fapt, la întâlnirea de la Genova ar fi trebuit să se discute despre siguranţă şi subantreprize, „şi de la Fincantieri ne aşteptam la răspunsuri concrete. Însă, în realitate, ceea ce ni s-a explicat în mare parte este contrar celor cerute de noi„.

Plecând de la ipoteza de utilizare a microcipurilor: „Iniţial – continuă Papignani – motivaţia lor a fost să măsoare starea de uzură a cizmelor, apoi au explicat că ar fi un sistem pentru cunoaşterea poziţiei lucrătorilor, pentru a şti cine este pe o anumită navă, dacă se răneşte. Pentru noi este o propunere inadmisibilă, pentru că este clar că un asemenea instrument este periculos, poate deveni de control, pentru a monitoriza în continuu unde se află muncitorii, dincolo de siguranţă”.

Muncitorii au organizat mai multe greve, împotriva noului contract integrativ şi împotriva, în mod special, a bocancilor cu microcipuri.

Tratați ca deținuții: brățări vibrante pentru vânzători, sindicatele italiene protestează

Sindicatele din Padova protestează: „Şoferi italieni, contracte româneşti

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 57 de ani găsit fără viaţă la Rimini

Pensii în Italia: în 5 ani s-au pierdut 1.800 de euro de persoană