in

Pensii în Italia: în 5 ani s-au pierdut 1.800 de euro de persoană

Blocarea indexării pensiilor a sustras la 5 milioane şi jumătate de pensionari aproape 10 miliarde de euro.

O adevărată capcană s-a abătut în ultimii patru ani asupra a 5,5 milioane de pensionari. Denunţă acest lucru sindicatul Spi-Cgil potrivit căruia, odată cu blocarea indexării pensiilor, s-au sustras pensionarilor 9,7 miliarde de euro, echivalentul unei pierderi medii de persoană de 1.779 euro.

În perioada 2012-2013, explică sindicatul într-un studiu prezentat pe 27 martie la Milano, ajustarea pensiilor a fost blocată pentru sume mai mari de trei ori decât minimul, adică circa 1.400 de euro brut.

În perioada 2014-2015, în schimb, ajustarea s-a făcut asupra întregii sume a pensiei cu un procent de 100% numai pentru aceia care au o pensie de până la trei ori pensia minimă, în timp ce s-a diminuat pentru celelalte categorii de pensii de la 0,95% până la 0,40%.

Este vorba, continuă studiul, de un scenariu sortit să se înrăutăţească dacă, aşa cum e stabilit de obiectivele BCE, rata de inflaţie va urma să revină la peste 2%. Potrivit actualelor mecanisme de calcul al indexării, de fapt, pensionarilor li s-ar sustrage alte 3,6 miliarde de euro.

„Trebuie să se corecteze mecanismele actuale de indexare pentru a nu se penaliza în plus pensionarii italieni. Trebuie să li se aplice tuturor o indexare de 100% până la de 5 ori pensia minimă, echivalentul a 2.500 de euro pe lună, coborând apoi la 50% pentru pensiile care depăşesc această cifră”. Este contrapropunerea Spi-Cgil pentru a se face faţă situaţiei.

Propunere Fincantieri: microcipuri în bocancii muncitorilor pentru a şti unde sunt exact

Tratați ca deținuții: brățări vibrante pentru vânzători, sindicatele italiene protestează

Sindicatele din Padova protestează: „Şoferi italieni, contracte româneşti

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Propunere Fincantieri: microcipuri în bocancii muncitorilor pentru a şti unde sunt exact

Reforma muncii în Italia: Jobs act, 79.000 de contracte pe timp nedeterminat în plus