in

”Protest absurd” al activiștilor climatici la Roma: au distrus Fontana di Trevi, înnegrind-o cu cărbune diluat

”Protest absurd” al activiștilor climatici la Roma. Şapte activişti, care protestau faţă de schimbările climatice, s-au aruncat în ”Fontana di Trevi” din Roma şi au turnat cărbune diluat în apă pentru a o înnegri. Primarul Roberto Gualtieri a condamnat protestul, calificându-l drept „absurd” şi explicând că 300.000 de litri de apă vor fi irosiți pentru a curăța fântâna.

„Aceasta va presupune o intervenție semnificativă, va costa timp, efort și apă, pentru că aceasta este o fântână de reciclare a apei. Va trebui să o golim, se vor arunca 300.000 de litri de apă, care este capacitatea fântânii”, a precizat primarul. 
>>> Aprilia, româncă denunțată pentru că și-a fotografiat votul în cabină: „Voiam să am amintirea primului vot în Italia”.

”Protest absurd” al activiștilor climatici la Roma

Protestatarii din grupul ”Ultima Generazione” au ridicat pancarte pe care scriau ”Nu vom plăti pentru combustibili fosili” şi au strigat ”ţara noastră este pe moarte”. Poliţia în uniformă a intrat în apă pentru a-i lua pe activişti, mulţi turişti filmând cascadoria şi câţiva dintre privitori strigând insulte la adresa protestatarilor, au arătat imagini video.

Într-o declaraţie, ”Ultima Generazione” a cerut încetarea subvenţiilor publice pentru combustibilii fosili şi a legat protestele de inundaţiile mortale din regiunea Emilia-Romagna, din nordul Italiei, din ultimele zile. Grupul a spus că una din patru case din Italia sunt expuse riscului de inundaţii.

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a condamnat protestul, cel mai recent dintr-o serie de acte care vizează opere de artă din Italia. ”Destul cu aceste atacuri absurde asupra moştenirii noastre artistice”, a scris el pe Twitter. Acesta a calificat demonstraţia drept „absurdă”, explicând că va fi nevoie de 300.000 de litri de apă pentru a curăţa fântâna.

Tradiţia este ca vizitatorii să arunce monede în celebra Fântână Trevi din secolul al XVIII-lea, pentru a se asigura că se vor întoarce la Roma într-o zi.

surse: rainews.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Palermo român găsit mort în casă

Palermo, român găsit mort în casă, vecinii nu-l mai văzuseră de câteva zile

Banda hoților fotografi, anihilată la Roma

Banda hoților fotografi, trei români arestați la Roma. Ce făceau bandiții înainte de spargeri