in

Revin ofertele de case foarte ieftine în Italia. Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care cumpără

Pe măsură ce guvernul din Italia ridică restricțiile anti-COVID, orașele au reînceput să scoată la vânzare case foarte ieftine, chiar la preţul de 1 euro, scrie CNN. În Cinquefrondi, autoritățile au anunțat că orașul este „liber de coronavirus”, sperând astfel că oamenii vor avea din nou curaj să călătoreasă și chiar să se stabilească aici, într-una din casele scoase la vânzare pentru un euro fiecare.

Scopul, ca și în alte orașe și sate cu oferte similare, este de a inversa tendința de depopulare cauzată de tinerii care preferă să locuiască în orașele mai mari în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit.

„Am crescut în Germania, unde părinții mei au emigrat, apoi m-am întors să-mi salvez moștenirea. Prea mulți oameni au fugit de aici de-a lungul deceniilor, lăsând în urmă casele goale”, a declarat primarul Michele Conia. „Încercarea de a găsi noi proprietari pentru numeroasele case abandonate este o parte esențială a operațiunii pe care am lansat-o pentru a salva orașul”, a mai spus edilul.

În Cinquefrondi nu s-a raportat niciun caz de infectare cu coronavirus în rândul rezidenților, fiind situat într-o regiune care a avut printre cele mai scăzute rate de contagiune din Italia.

La nivel național, Italia a început să deschidă granițele vizitatorilor după ce a făcut progrese semnificative în reducerea infecției.

Singura condiție impusă de autorități pentru cei care doresc să cumpere case cu 1 euro este achitarea unei asigurări anuale în valoare de 250 de euro, până la finalizarea lucrărilor de restaurare a locuințelor. Dacă noii proprietari nu reușesc să termine lucrările în trei ani vor fi amendați cu până la 20.000 de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A încercat să treacă vama cu un Porche Boxter decapotabil, autoturismul era ”bun căutat pentru confiscare” în Italia

Bologna, îngrijitoare beată, acuzată că maltrata bătrânii, s-a aruncat de la etaj când au venit carabinierii