in

Român împușcat de un italian care îi datora bani, vecinii îngroziți: ”Frica a fost mare”

Un român care muncea în construcţii în Italia a fost împuşcat de un localnic pentru care lucrase. Românul de 38 de ani, care lucra ca zidar în localitatea Sant’Ippolito din regiunea Marche, a avut un conflict cu un localnic, un bărbat de 60 de ani. Omul a venit să îi ceară banii înapoi, moment în care italianul a scos un pistol şi l-a împuşcat în picior, apoi a fugit. Avea de încasat de la acesta 6.000 de euro pentru munca depusă.

Potrivit presei italiene, italianul cumpărase o casă anul trecut, apoi a plătit o echipă de muncitori, printre care şi românul, pentru a-l ajuta să o renoveze.

Româncă împușcată accidental la Avellino, a ajuns de urgenţă la spital

Le-a promis că îi plăteşte în primăvară, dar când oamenii au venit să-şi ceară salariul cuvenit – câteva mii de euro – s-a prefăcut că se duce în casă să aducă banii. A venit cu un pistol, a început să urle la ei şi a tras, rănindu-l pe român.

 Omul a ajuns la spital, dar rănile sale nu sunt grave. Localnicii spun însă că s-au temut pentru vieţile lor când au auzit focuri de armă în plină zi. Carabinierii îl caută în continuare pe agresor, care e încă liber.
Frica a fost mare. Zona este liniștită și copiii noștri se joacă în stradă până târziu. Nu am crezut niciodată că aici se poate întâmpla așa ceva”, a declarat o femeie care locuiește în zonă.