in

Salvini îl atacă dur pe Macron: „Vrei război? Pune-ți casca, du-te la luptă și nu rupe …!”

Salvini, atac la Macron – Tensiunile dintre Italia și Franța au atins un nou apogeu după recentele declarații ale vicepremierului italian Matteo Salvini, care a lansat un atac virulent la adresa președintelui francez Emmanuel Macron. Cuvintele dure ale lui Salvini au venit în contextul criticilor formulate de Marine Le Pen, liderul Rassemblement National (RN), care l-a acuzat pe Macron că încearcă să declanșeze un război, după ce președintele francez a anunțat planurile de a trimite avioane de luptă Mirage 2000-5 în Ucraina.

Salvini, atac la Macron

Marine Le Pen și-a exprimat îngrijorările într-un interviu acordat RTL, imediat după declarațiile lui Macron făcute pentru France 2 și TF1. „Avem senzația că Emmanuel Macron vrea război,” a declarat Le Pen. Liderul RN a avertizat că menționarea explicită a cantității de materiale militare destinate Ucrainei ar putea expune Franța și aliații săi la riscuri suplimentare. Le Pen a criticat vehement ideea de a trimite soldați francezi în Ucraina, susținând că „expunerea soldaților francezi înseamnă evident asumarea riscului ca aceștia să devină ținte,” condamnând „ușurința cu care Emmanuel Macron evocă pierderea potențială a soldaților francezi.”

Reintroducerea serviciului militar obligatoriu în Italia, vicepremierul Matteo Salvini și Lega prezintă proiectul de lege

În urma acestor declarații, Matteo Salvini a intensificat criticile la adresa lui Macron, subliniind pericolul pe care acțiunile președintelui francez îl reprezintă pentru stabilitatea internațională: „Dacă cineva de centru-dreapta din Italia preferă stânga centrului-dreapta și preferă bombardierul și belicosul, periculosul Macron, pentru că Macron este periculos și îl văd instabil… Nu vreau ca soarta mea să fie în mâinile unui tip instabil. Dacă este preferat Macron față de Le Pen, războiul peste pace, centrul-dreapta dezbinat în favoarea centrului-stânga, este o problemă. Macron, vrei război? Pune-ți casca, du-te la luptă și nu rupe…” („Macron, vuoi la guerra? Mettiti l’elmetto, vai a combattere e non rompere le palle), a spus Salvini la un eveniment al Ligii la Milano, potrivit Ansa

Calenda: „O persoană periculoasă pentru Italia”

Cuvintele lui Salvini au stârnit reacții imediate în Italia, alimentând o dezbatere aprinsă despre rolul și responsabilitatea vicepremierului. Carlo Calenda, liderul partidului Azione, a reacționat vehement la declarațiile lui Salvini în cadrul unui videoforum organizat de Repubblica. „Avem la guvern o persoană periculoasă pentru Italia, pentru relațiile noastre internaționale,” a afirmat Calenda, criticându-l pe Salvini pentru lipsa de conștientizare a rolului său instituțional. Potrivit lui Calenda, Salvini ar trebui să demisioneze din cauza comportamentului său iresponsabil care pune în pericol relațiile diplomatice cu Franța.

Calenda a ridicat, de asemenea, întrebări cu privire la comportamentul premierului Giorgia Meloni, sugerând că nu poate favoriza aliatul său de guvernare în detrimentul relațiilor instituționale. „Dacă vicepremierul insultă președintele francez, deschide o criză cu Franța,” a adăugat Calenda, subliniind gravitatea cuvintelor lui Salvini și necesitatea menținerii unui dialog diplomatic respectuos cu partenerii europeni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO – Bianca și Patrizia au ajuns pentru ultima oară acasă, la Satu Mare, pentru a fi înmormântate

camionagiu mort

Italia, șofer român de TIR, găsit mort în cabină, camionul staționa de câteva ore în parcare