in

Reintroducerea serviciului militar obligatoriu în Italia, vicepremierul Matteo Salvini și Lega prezintă proiectul de lege

Serviciul militar obligatoriu în Italia – Matteo Salvini a prezentat în Camera Deputaților un proiect care prevede șase luni de serviciu militar obligatoriu, inclusiv serviciul civil, pentru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani. Pentru a-i liniști pe care care cred că ar putea fi trimiși în Ucraina sau cine știe unde să lupte, proiectul prevede că serviciul militar trebuie „să se efectueze exclusiv în Italia”.

Nu-și poate împlini visul de a studia la Academia Militară din Italia pentru că este român

Serviciul militar obligatoriu în Italia

Matteo Salvini l-a prezentat în 21 mai Camerei, motivând că serviciul militar („naia” în italiană) poate oferi o „formă de educație civică în slujba comunității, de atenție față de ceilalți și respect pentru sine și pentru ceilalți”. Pentru liderul Ligii Nord, prevederea ar putea avea „multe efecte pozitive” asupra copiilor noștri. Nimic despre situația internațională gata să explodeze. Iar judecând după reacțiile politice în urma anunțului, puțini oameni cred în aceste motive, scrie Avvenire.

Prima care a reacționat a fost Elly Schlein, secretara DEM, care a clarificat imediat că preferă „viitorul în mâinile tinerilor, mai degrabă decât pușca”. În timp ce liderul grupului Dem din Comisia de Apărare de la Montecitorio, Stefano Graziano, a subliniat inconsecvența internă din cadrul coaliției guvernamentale, după ce ministrul Guido Crosetto a negat că se va reintroduce armata obligatorie.

Ministrul apărării din Italia dezvăluie: „Instruim militarii ucraineni pentru folosirea armelor”

Serviciul militar obligatoriu în Italia – „Tinerii nu au nevoie de o politică care dorește serviciul militar obligatoriu pentru a-i împinge să se înscrie în armată – a comentat pe X președintele 5 Stele, Giuseppe Conte. Nu au nevoie de o politică care să-și pună casca și să alerge direct spre reînarmare și război, distrugând viitorul. Tinerii au nevoie de o Italia care să alerge pentru drepturile unei generații trădate. O luptă totală împotriva precarității.”

Nici din partea centru-dreapta nu a venit sprijin. Președintele Noi Moderates, Maurizio Lupi, a fost printre primii care și-au exprimat îndoielile, în convingerea că „tinerii trebuie să se angajeze să studieze sau să muncească, nu au nevoie de pregătire militară”.

În mod similar, șeful Afacerilor Externe și liderul Forza Italia, Antonio Tajani, s-a declarat destul de sceptic, dar doar pentru că „reintroducerea, cu sistemul pe care îl avem, ar fi prea scumpă”. Trebuie săus că serviciul militar obligatoriu este rezervat cetățenilor italieni sau apatrizilor prezenți pe teritoriul italian.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Matera, o maltratează și o bate pe bătrâna de care trebuia să aibă grijă: badantă arestată

accident autostrada italia

Accident în lanț astăzi pe A1: doi morți și un rănit grav, autostrada a fost închisă timp de câteva ore