in

Scandal în Italia, în numele corectitudinii antirasiste se „schimbă” Pietà: Iisus devine negru

Nu este pentru prima dată când Isus este protagonist al unor schimbări discutabile în numele antirasismului.

Dar de această dată s-a mers prea departe, spun criticii.

Este vorba de o nouă versiune a sculpturii Pietà a lui Michelangelo promovată cu ocazia inaugurării sediului milanez al unei galerii de artă toscane, scrie Il Giornale.

Scandalul a fost declanșat de un tweet al Pontifical Academy Life – instituție cu sediul în Vatican, înființată de papa Ioan Paul al II-lea. O fotografie cu un comentariu: „An image that is worth a speech„. O imagine care face cât un discurs.

Acesta a fost mesajul Pontifical Academy Life, Pontificia Accademia per la Vita, condusă de mons. Vincenzo Paglia, arhiepiscop.

Din imagine se vede că Isus a fost „pictat” în negru. Alegerea Monseniorului Paglia a provocat în mod inevitabil reacții adverse puternice, pentru că nu așa se face un omagiu egalității drepturilor omului.

Falsificarea unei capodopere de artă, păstrată în Bazilica Sf. Petru, este văzută de mulți ca o adevărată infracțiune. Fotomontajul provocator a fost criticat de mai multe site-uri conservatoare catolice, care au acuzat Academia Vieții că merge mână în mână cu Black lives matter.

Pe twitter au apărut cele mai dure atitudini: „Nu-l atingeți pe Michelangelo”; „Vade Retro”.

Răspunsul Academiei Pontificale pentru Viață nu a întârziat să apară, negând zvonurile despre un posibil tip de legătură cu mișcarea activistă internațională: „Acea imagine vrea să fie un mesaj împotriva rasismului la trei sute șaizeci de grade „, a explicat Fabrizio Mastrofini, purtătorul de cuvânt al lui Academiei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Johnny Țiganul” a fost prins în Sardinia, evadase pentru a șaptea oară: ”Evadezi din dragostea de a evada”

Salutul cu cotul, interzis de OMS: „Este periculos, mai bine puneți mâna la inimă”