in

Salutul cu cotul, interzis de OMS: “Este periculos, mai bine puneți mâna la inimă”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu mai este de acord cu salutul cu cotul, pe care îl autorizase inițial și care devenise un obicei la modă printre șefii de stat, oamenii din showbiz, liderii protecției civile.

Dar salutul cu cotul este o greșeală, explică directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a folosit Twitter pentru a răspândi recomandarea, scrie publicația La Stampa, citată de Rador.

“Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt.

Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile”, a scris directorul OMS, pe care, de fapt, în martie, fotografii l-au imortalizat cu cotul ridicat. În scopuri igienice, și nu din alt motiv.

Trebuie spus că OMS a invitat întotdeauna oamenii să strănute sau să tușească în pliul cotului. Și, faptul că cele două lucruri sunt în conflict. Profesorul Gaetano Libra, medic ORL cu o lungă carieră în spate la Spitalul “Maggiore” din Bologna, consideră că “este greșit să folosim cotul și pentru a acoperi strănutul și tusea, întrucât îl așezăm apoi peste tot, contaminând alte suprafețe”.

Până acum, mai mult de 27 de milioane de oameni au fost înregistraţi ca infectaţi de coronavirus la nivel global şi aproape 900.000 au murit, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Scandal în Italia, în numele corectitudinii antirasiste se „schimbă” Pietà: Iisus devine negru

„Româncă și leghistă, ce-o fi în capul tău…”. Tânără de origine română candidată cu Lega, atacată cu insulte sexiste și discriminatorii