in

„Româncă și leghistă, ce-o fi în capul tău…”. Tânără de origine română candidată cu Lega, atacată cu insulte sexiste și discriminatorii

O tânără de origine română candidează la alegerile locale la Vignola, în provicia Modena, pe listele Lega. Tânăra a fost insultată pe pagina ei de Facebook, cu fraze sexiste, discriminatorii, reproșându-i-se și militanța în partidul condus de Matteo Salvini, potrivi lapressa.it.

Pe pagina sa de Facebook, Aylin Nica, născută în Turcia de părinți români, a fost supusă unor insulte grave.

Într-una dintre postări, cineva o acuză astfel: „Româncă și leghistă. Într-o zi cineva va trebui să explice ce este în mintea anumitor persoane, în afară de rahat”

„Aylin Nica s-a născut în Turcia din părinți români: locuiește în Italia de 11 ani și este o tânără candidată la Consiliul Local Vignola cu lista Lega Salvini Premier. Un exemplu de angajament civic și politic convins. Ei bine, pe pagina ei de socializare a fost puternic atacată cu fraze sexiste și discriminatorii, precum și pentru apartenența sa la partid.

Ceea ce s-a întâmplat este inacceptabil: cu atât mai mult cu cât aceste expresii de ură provin de la acei „democrați” care se declară campioni ai eticii: care îi acuză pe alții – în special pe noi – de orice formă de răutate, cu excepția acelora se dovedesc a fi cei care urăsc cel mai mult”, a scris referentul provincial al Lega, Davide Romani, pe pagina sa FB.

„Aylin Nica – spune el – a fost jignită la mai multe niveluri într-un mod rușinos și cu violență verbală fără precedent. Discriminată pentru că este o femeie, deci „mai potrivită pentru concursuri de miss decât pentru politică” și discriminată pentru că este străină și este susținătoare a Ligii, potrivit acestor oameni o contradicție. Acești oameni știu că mulți străini, mulți tineri chiar și în secțiunile noastre, apreciază și votează Lega: reprezintă o integrare perfect reușită. Pentru Lega- conchide Romani – culoarea pielii nu contează, ci respectarea regulilor și angajamentul față de țară. Înfine, îi îndemnăm să respecte pluralitatea de idei care umple doar gura și să considere că capacitatea și ideile nu au culoare sau sex. Îi spunem lui Aylin să nu renunțe și să meargă înainte cu capul sus.”

https://www.facebook.com/aylin.nica.1/videos/380073566327616/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Salutul cu cotul, interzis de OMS: „Este periculos, mai bine puneți mâna la inimă”

cristi chivu antrena

Cristi Chivu şi-a luat licenţa UEFA Pro. Ce echipă din Italia va antrena în acest sezon